Prajitura cu fructe

de Valclaudia in Prajituri, 12 Sep 2013 | 2489 vizualizari

 

poftiti de va-ndulciti, ..... care doriti.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de faina proaspat cernuta
  • 1/2 pliculet praf de copt stins intr-o jumatate de lingurita de otet
  • 150 gr. fructe confiate
  • 100 gr. ciocolata neagra menaj (topita in 2 lingurite de unt)
  • Piureul de prune:
  • 500 gr. prune foarte coapte
  • 100 gr zahar tos
  • 50 ml apa rece
  • 1 lingura (cu varf) amidon alimentar
  • Pentru decor:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 3-4 linguri frisca vegetala lichida
  • 1 plic crema de ciocolata (la rece)
  • echivalentul de lapte trecut pe ambalajul prafului pentru crema (150 sau 200 ml lapte rece)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Batem albusurile cu 5 linguri de zahar tos pana devin spuma. Galbenusurile se freaca cu alte 5 linguri de zahar,cu praful de copt stins in otet pana isi dubleaza volumul. Adaugam alternativ apa minerala si faina pana incorporam intreaga cantitate necesara. Adaugam albusurile amestecand cu grija, cu o lingura de lemn, de sus in jos sa nu se lase blatul.


Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul si il nivelam cu lingura de lemn. Adaugam fructele confiate si ciocolata neagra topita in 2 lingurite de unt.


Dam tava la copt, in cuptorul preincalzit pentru cca 40 min. (170 /180 grade). Inainte de a scoate tava din cuptor facem testul cu scobitoarea.


Pana se coace blatul, preparam piureul de prune dupa cum urmeaza:


-spalam prunele si le scaotem samburii;


-punem prunele in vasul robotului, adaugam zaharul si mixam 1 minut;


-punem acest piure intr-o craticioara la foc mic;


-dizolvam amidonul in apa rece;


-cand da in clocot piureul, adaugam amidonul dizolvat, amestecam pana obtinem o crema de consistenta unei budinci;


-turnam piureul de prune fierbinte peste prajitura coapta,scoasa din cuptor si lasam sa se raceasca.


Topim ciocolata alba pe foc cu 3-4 linguri frisca vegetala. Decoram prajitura portionata (intre timp) dupa preferinta.


Preparam crema de ciocolata la rece, urmand pasii de la instructiuni (notati pe plic).


Decoram prajiturelele.


La final urmeaza partea cea mai grea: nu lasam pe nimeni sa se atinga de vreo bucatica pana nu pozam preparatul final pentru bucataras.ro


Gata, dam liber la servit... Pofta buna! ;)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

13.09.2013, 10:39

O super bunatateeeee

oana1993 1

13.09.2013, 14:34

ceva bun

Bucatardinpasiune 1

13.09.2013, 20:37

Un deliciu!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura malai