Prajitura cu piscoturi

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2012 | 4503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 18 piscoturi
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml cafea tare
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Blat:


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Se adauga apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie in 2.


Crema:


Gelatina o hidratam in putina apa rece. Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit putin adaugam gelatina scursa bine de apa si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore. Crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa, adaugam mascarponele si mixam pana la omogenizare.


Blatul de piscoturi:


Zaharul il caramelizam. Cand a devenit lichid dam deoparte si punem apa. Lasam deoparte pana se raceste si caramelul se topeste, apoi amestecam cu cafeaua. Piscoturile le trecem scurt sirop, pe ambele parti.


Glazura:


Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.


Blaturile de cacao le-am insiropat putin. Se insiropeaza (sau nu) dupa preferinta.


Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate, cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat.


Glazuram cu ciocolata, tapetam cu bombonele colorate pentru a-i da un aer de sarbatoare, pentru a fi in spiritul sarbatorilor si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Miha 1

17.02.2012, 22:15

Multumesc Mena!

cocolina 1

21.04.2012, 20:48

Foarte buna prajiturica

Miha 1

21.04.2012, 21:53

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!