Prajitura cu piscoturi

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2012 | 5087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
  • 250 g mascarpone
  • Pentru blatul de piscoturi:
  • 18 piscoturi
  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 100 ml cafea tare
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Blat:


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri amestecand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Se adauga apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.


Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 20 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie in 2.


Crema:


Gelatina o hidratam in putina apa rece. Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit putin adaugam gelatina scursa bine de apa si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru vreo 2 ore. Crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa, adaugam mascarponele si mixam pana la omogenizare.


Blatul de piscoturi:


Zaharul il caramelizam. Cand a devenit lichid dam deoparte si punem apa. Lasam deoparte pana se raceste si caramelul se topeste, apoi amestecam cu cafeaua. Piscoturile le trecem scurt sirop, pe ambele parti.


Glazura:


Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit.


Blaturile de cacao le-am insiropat putin. Se insiropeaza (sau nu) dupa preferinta.


Peste primul blat se toarna jumatate din crema, punem piscoturile insiropate, cealalta jumatate de crema si cel de-al 2-lea blat insiropat.


Glazuram cu ciocolata, tapetam cu bombonele colorate pentru a-i da un aer de sarbatoare, pentru a fi in spiritul sarbatorilor si dam la rece pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza dupa dorinta.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Miha 1

17.02.2012, 22:15

Multumesc Mena!

cocolina 1

21.04.2012, 20:48

Foarte buna prajiturica

Miha 1

21.04.2012, 21:53

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti