Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

de Valclaudia in Prajituri, 19 Iul 2015 | 2024 vizualizari

 

va invit la o prajiturica aromata si racoritoare. Cate portii sa scot de la frigider?

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 oua de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • un praf de turmeric
  • 5 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri de faina proaspat cernuta
  • 3 linguri seminte de canepa
  • 15 prune nu foarte coapte taiate felii

Crema:

  • 1l lapte rece
  • 4 linguri cu varf amidon alimentar din porumb
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 4-5 linguri zahar (depinde cat de dulce preferati crema)

Decor:

  • 700 gr. strugurei rosii
  • cca 600 ml apa plata rece
  • 3 plicuri gelatina pentru tarte incolora
  • 1 lingura cu varf granule de ceai cu aroma de fructe de padure
  • indulcitor dupa gust (2-3 linguri)
  • 200 ml frisca vegetala hulala
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca:

Separam mai intai ouale.


Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade)


Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte.


Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.


Din cand in cand punem cate o lingura de ulei, ca la maioneza.


Adaugam apoi apa minerala, 2 linguri seminte de canepa si incorporam la final spuma de albusuri si faina cernuta.


Tapetam tava cu faina (unsa in prealabil cu ulei).


Turnam amestecul obtinut in tava,nivelam si asezam din loc in loc felii de prune (nu foarte coapte sa nu lase mult lichid in timpul coptului).


Presaram restul de seminte de canepa si dam tava la cuptor pana trece blatul nostru testul cu scobitoarea.


Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in tava.


Pentru crema punem cca 800 ml lapte rece la foc impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie.


Diluam amidonul intr-un bol cu 200 ml lapte rece.


Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca reducem la minim focul, turnam amidonul dizolvat si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase.


Cand crema capata consistenta unei budinci oprim focul si o turnam fierbinte peste blatul racorit din tava.


Asezam strugureii spalati si zvantati in strat consistent peste crema de vanilie si preparam gelatina care sa lege stratul de strugurei,dupa cum urmeaza:


-punem 450 ml apa intr-o craticioara la foc potrivit impreuna cu granulele de ceai si indulcitorul;


-praful de gelatina pentru tarte se dilueaza cu 150 ml apa rece, cand apa de pe foc clocoteste, procedam exact ca la crema, turnam gelatina diluata si amestecam energic pana se ingroasa.


Turnam apoi peste fructele din tava gelatina fiarta si lasam cateva ore prajitura in camara sa se inchege crema si gelatina pentru a putea portiona prajitura in conditii bune.


Mixam frisca lichida rece si decoram cu ea prajiturelele portionate.


Inainte de servire recomand sa tineti tava cu prajituri la frigider pe caldurile astea...


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

20.07.2015, 13:57

Rece, de la frigider, merge perfect!

Moni_alex 1

20.07.2015, 21:38

delicioasa!

mirela0911 1

22.07.2015, 14:53

Ce bunatate de praji!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Amandine