Prajitura cu fructe de padure si crema de oua

de anca_rm in Prajituri, 17 Sep 2014 | 5904 vizualizari

 

O prajitura cremoasa cu gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 0.5 plic praf de copt
  • praf se sare
  • coaja razuita de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • Pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • 200 ml frisca sau smantana pentru frisca
  • 150 gr de mure si afine rosii + 2 linguri zahar
  • Pt bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si crema de oua:

Blat :

Pregatim o tava de 22x32

Separam ouale si batem albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adaugam galbenusurile si adaugam faina, cate o lingura , coaja razuita de lamaie , uleiul si praful de copt . Omogenizam bine si turnam in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt .

Coacem blatul in cumptorul incins la 180 grade cam 20 minute.

Crema :

Galbensurile de oua le punem intr-un vas , le amestecam cu un tel para , adaugam zaharul si faina , apoi laptele si vanilia. . Omogenizam bine si punem pe foc pana cand se ingroasa amestecand continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.

Lasam la racit acoperita cu o folie de plastic sau un prosop . 

Murele impreuna cu afinele rosii si 2 linguri de zahar le punem pe foc si amestecam in ele , se vor face o pasta nu foarte apoasa.

Batem frisca tare .

Cand crema de oua este rece o amestecam cu frisca batuta . In jumate din aceasta crema punem pasta de fructe , iar restul ramane asa. Punem deoparte .

Blatul nu este foarte gros , si e un pic umed , daca nu il coaceti prea tare, il ungem cu crema galbena , nivelam , punem crema cu fructe nivelam si dam la frigider.

Intr-o oala punem apa pe foc , iar in alta care incape in cea cu apa punem albusurile si zaharul si le batem tare . Cand apa incepe sa fiarba ne mutam cu batutul albusurilor pe aburi , si le batem pana cand se face tare si ferma . Intindem peste crème , presaram putina cacao si dam la rece .

 

 

TIPS-URI

1

Albusurile dac nu va plac asa batute se pot inlocui cu 100 ml frisca batuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si crema de oua" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi diferite