Prajitura cu fructe de padure si frisca

de papabundetot in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 6819 vizualizari

 

Am descoperit acum 2 saptamani la Auchan, un mascarpone, ambalat la tub, asa cum e si brinza topita de obicei, bun de tot si ceva mai ieftin,e si normal cata vreme nu mai platim si cutia. M-am aprovizionat si eu cu cateva bucati,si astazi am zis sa ii rasfat pe ai mei cu o noua creatie dulce de-a mea :) Aveam mai multe idei,(un blat insiropat,mascarpone, fructe) asa ca am incercat sa le imbin toate intr-o singura tava,fara a fi „prea mult”, sper eu ca mi-a si reusit daca ma iau dupa reactiile din timpul degustarii :).

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/4 lingurita pasta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 130 g zahar brun
  • 90 ml apa
  • Pentru crema:
  • 250 g fructe de padure din congelator
  • 3-4 linguri zahar brun
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 1/4 lingurita pasta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si frisca:

Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit, apoi am adaugat usor rand pe rand cate o lingura de ulei si la final, faina cu praful de copt.In alt caston am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus aluatul si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Pana cand aluatul s-a copt am facut siropul,intr-o craticioara am pus la foc apa si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul s-a legat, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce blatul s-a copt,cat inca era fierbinte, l-am intepat din loc in loc cu o scobitoare si l-am insiropat cu siropul de zahar, eu l-am intors si pe partea cealalta ca sa fie zemos, voi…procedati cum va place.

Am lasat blatul insiropat sa se raceasca si am trecut la crema.

Intr-o craticioara am pus la foc fructele de padure congelate cu zeama de lamaie,pasta de vanilie si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand au capatat consistenta unei dulceti, apoi am dat cratita la racit.Intr-un castron am pus mascarponele, am pus deasupra fructele racite si am amestecat bine cu mixerul.

Am asezat aceasta crema peste blatul insiropat si am dat prajitura la frigider sa se raceasca.

Dupa aproximativ o jumatate de ora la rece, am batut 400 ml frisca lichida si am ornat din loc in loc prajitura cu fructe de padure, apoi am dat-o din nou la racit.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si frisca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata