Prajitura cu fructe de padure si frisca

de papabundetot in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 2969 vizualizari

 

Am descoperit acum 2 saptamani la Auchan, un mascarpone, ambalat la tub, asa cum e si brinza topita de obicei, bun de tot si ceva mai ieftin,e si normal cata vreme nu mai platim si cutia. M-am aprovizionat si eu cu cateva bucati,si astazi am zis sa ii rasfat pe ai mei cu o noua creatie dulce de-a mea :) Aveam mai multe idei,(un blat insiropat,mascarpone, fructe) asa ca am incercat sa le imbin toate intr-o singura tava,fara a fi „prea mult”, sper eu ca mi-a si reusit daca ma iau dupa reactiile din timpul degustarii :).

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1/4 lingurita pasta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 130 g zahar brun
  • 90 ml apa
  • Pentru crema:
  • 250 g fructe de padure din congelator
  • 3-4 linguri zahar brun
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 1/4 lingurita pasta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si frisca:

Blatul: Partea simpla a acestei prajituri incepe cu blatul, care e in cazul meu cam de fiecare data la fel. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile cu vanilia si zaharul le-am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit, apoi am adaugat usor rand pe rand cate o lingura de ulei si la final, faina cu praful de copt.In alt caston am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.


Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus aluatul si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea. Pana cand aluatul s-a copt am facut siropul,intr-o craticioara am pus la foc apa si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul s-a legat, apoi l-am lasat sa se raceasca.


Dupa ce blatul s-a copt,cat inca era fierbinte, l-am intepat din loc in loc cu o scobitoare si l-am insiropat cu siropul de zahar, eu l-am intors si pe partea cealalta ca sa fie zemos, voi…procedati cum va place.



Am lasat blatul insiropat sa se raceasca si am trecut la crema.


Intr-o craticioara am pus la foc fructele de padure congelate cu zeama de lamaie,pasta de vanilie si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand au capatat consistenta unei dulceti, apoi am dat cratita la racit.Intr-un castron am pus mascarponele, am pus deasupra fructele racite si am amestecat bine cu mixerul.


Am asezat aceasta crema peste blatul insiropat si am dat prajitura la frigider sa se raceasca.


Dupa aproximativ o jumatate de ora la rece, am batut 400 ml frisca lichida si am ornat din loc in loc prajitura cu fructe de padure, apoi am dat-o din nou la racit.



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

26.04.2015, 21:38

Imi placeeee

RuxyRux 1

26.04.2015, 21:40

Tare deliiiiicioasa!

mihaelar63 1

25.01.2016, 12:25

Ce buna !! Numai praji vad in fata ochilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine