Prajitura cu ganache de ciocolata

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Ian 2013 | 1704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom Dr.Oetker
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata:

Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida.


Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita.


Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor.


Dam crema la rece pentru 1-2 ore.


Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.


Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.


La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.


Asamblare: blatul rece se taie in 2 pe orizontal.


Pe o tava punem parte de jos a blatului, o insiropam foarte bine, apoi intindem crema de ciocolata mixata in prealabil. Peste crema punem cealalta parte de blat, apoi o insiropam bine si pe aceasta.


Dupa ce am asamblat prajitura, o taiem in cuburi si o dam la rece pana pregatim glazura.


Pentru glazura topim 180 g ciocolata(cu lapte) impreuna cu 3 linguri de laptele pe baie de aburi.


Glazuram fiecare bucata de prajitura in parte, apoi lasam sa se intareasca glazura.


Apoi topim, tot pe baie de aburi 3 lingurite de lapte cu ciocolata alba si ciocolata cu lapte ramasa.


Punem ciocolata intr-un pos si glazuram din nou fiecare bucata.


Se da rece minim 1 ora inainte de servire.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Andreea Caroline 1

04.01.2013, 22:19

la favorite cu ea

ANNA_46 1

05.01.2013, 00:45

Mmm.....super buna

merisor 1

05.01.2013, 23:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah-Mat (for Miruna)