Prajitura cu gem

de Bunica in Prajituri, 6 Oct 2009 | 13848 vizualizari

 

Cea mai usoara prajitura posibila.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 3-4 linguri de gem
  • 2 linguri cacao 250 g. zahar
  • 400-500 g. faina
  • 12 linguri ulei 1 pachet praf de copt
  • Glazura:
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem:

Din toate ingredientele amestecate se obtine o coca moale ( putin mai vascoasa decat cea de chec).

Se unge o tava 25 /35cm. si se tapeteaza cu hartie de copt.Se toarna compozitia in tava si se introduce in cuptorul incins. Se tine in cuptor 25-30 min.( se face testul cu scobitoarea).

Cat sta prajitura la copt se face o glazura putin legata din:10 linguri zahar, 8 linguri apa si 2 linguri cacao.

Cand prajitura este coapta se lasa sa se raceasca , se inteapa cu  scobitoarea foarte des si se toarna glazura.

 

TIPS-URI

1

Se poate pune deasupra si nuca macinata.

2

Este indicat ca gemul sa fie acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:36

Cris2711 1

04.11.2011, 23:26

Tot ce este cu gem imi place,arata delicioasa rau de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert bomboane Raffaello
  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

  • 29

    MI