Prajitura cu gem de caise si bezea

de anca_rm in Prajituri, 28 Feb 2014 | 6507 vizualizari

 

Este o reteta pe care ne-o facea mama cand eram mici.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 8 linguri zahar+4 linguri pentru bezea
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri nuca macinata
  • 0.5 plic praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  •  un borcan 320 gr gem de caise
  •  200 gr nuca taiata grosier si prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de caise si bezea:

Ouale le separam si punem intr-un bol 5 albusuri si celelate 5 le punem intr-un castron sau oala (pe acestea le vom bate pentru bezea) .


Pregatim o tava de 40x30 , o tapetam cu faina sau cu hartie de copt. Si pornim cuptorul la 180 grade.


Acuma putem sa incepem sa pregatim blatul : 5 albusurile le batem spuma tare cu 8 linguri de zahar , apoi adaugam galbenusurile de ou si omogenizam bine . Punem faina amestecata cu praful de copt si cu nuca macinata si uleiul.


Amestecam prin rasturnare pana se omogenizeaza bine si turnam in tava pregatita in prealabil .


Dam tava la cuptor si lasam pana cand trece testul cu scobitoarea.


Daca nu aveti tava atat de mare se pot pastra cantitatile , si va iesi un blat mai inalt , care poate fi taiat in jumate sau se pot reduce cantitatile .


Pana se coace blatul pregatim bezeau : Batem 5 albuse pe bain marin cu 4-5 linguri de zahar pana cand se intareste .


Peste blatul copt intindem gemul de caise , presaram nucile si asezam bezeaua batuta pe bain marin , si dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.


Blatul nu trebuie sa se raceasca inainte de a pune gemul si bezeau .


Deasupra se poate razui ciocolata sau nu.


Se serveste rece .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Criss 1

01.03.2014, 07:15

dantes 1

01.03.2014, 07:59

Foarte buna

simona72 1

01.03.2014, 12:14

tare buna!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea