Prajitura cu gem de gutui

de camelia75 in Prajituri, 21 Noi 2013 | 24132 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Deliciile Cameliei, blog pe care vi-l recomand cu drag.
Pentru ca nu am avut toate ingredientele am facut reteta cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 400 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr Oetker
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou + 2 galbenusuri (oua medii)
  • 150 gr unt topit
  • un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 300 gr gem de gutui
  • 150 gr nuci tocate grosier
  • Glazura:
  • 100 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri cu zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de gutui:

1.Intr-un bol puneti faina cernuta,apoi adaugati restul ingredientelor si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.

2.Impartiti aluatul in trei parti,apoi cu ajutorul sucitorului intindeti foile.

3.Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt(eu am ramas fara hartie de copt,dar am uns foarte bine tava si nu s-a lipit) puneti prima foaie(Intindeti mai mare prima foaie pentru a putea “imbraca” si peretii tavii cu aluat,astfel gemul nu va curge) peste care intindeti gem si presarati nuci.Puneti a doua foaie,apoi terminati cu a treia foaie.Lasati prajitura timp de 30 de minute intr-un loc cald,ferit de curenti.

4.Intepati prajitura cu o furculita din loc in loc si o coaceti la cuptorul preincalzit la 180 de grade,timp de 25 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati la racit in tava.Intre timp pregatiti glazura.

Glazura

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaua.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Puneti glazura cand este calduta.

Taiati prajitura numai dupa ce s-a racit foarte bine!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii in care am facut prajitura 28/20.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers