Prajitura cu gem de prune si nuca

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 19871 vizualizari

 

Multumesc..bucatareselor vesele :) !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 1 pachet unt
  • 7 linguri de smantana
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 800 g gem de pprune
  • 4 linguri pesmet
  • 1 castron de nuca tocata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si nuca:

Intr-un vas am amestecat untul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sare, smantana, faina, praf copt si coaja de portocala. Am omogenizat pana am abtinut un aluat potrivit, care se poate intinde. L-am inpartit in doua si o parte am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt, am introdus la cuptor aprox 10 min.


Intre timp am omogenizat nuca cu gemul si pesmetul. Am scos tava de la cuptor, am presarat putin pesmet si umplutura. Cealalta bucata de aluat l-am intins si l-am taiat fasii pe care l-am asezat sub forma de grilaj deasupra. Am uns cu ou batut si am introdus la cuptor la foc moderat pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si se taie bucati.


Mie mi-a placut foarte mult!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

15.10.2013, 14:56

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:40

diaconta 1

15.10.2013, 22:22

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si caramel