Prajitura cu gem de prune si nuca

de ralu_ca in Prajituri, 14 Oct 2013 | 18959 vizualizari

 

Multumesc..bucatareselor vesele :) !!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 1 pachet unt
  • 7 linguri de smantana
  • 6 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru umplutura:
  • 800 g gem de pprune
  • 4 linguri pesmet
  • 1 castron de nuca tocata
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si nuca:

Intr-un vas am amestecat untul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sare, smantana, faina, praf copt si coaja de portocala. Am omogenizat pana am abtinut un aluat potrivit, care se poate intinde. L-am inpartit in doua si o parte am intins-o in tava tapetata cu hartie de copt, am introdus la cuptor aprox 10 min.


Intre timp am omogenizat nuca cu gemul si pesmetul. Am scos tava de la cuptor, am presarat putin pesmet si umplutura. Cealalta bucata de aluat l-am intins si l-am taiat fasii pe care l-am asezat sub forma de grilaj deasupra. Am uns cu ou batut si am introdus la cuptor la foc moderat pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasca si se taie bucati.


Mie mi-a placut foarte mult!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

15.10.2013, 14:56

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:40

diaconta 1

15.10.2013, 22:22

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Greta Garbo