Prajitura cu gem si crema de nuca

de sasha in Prajituri, 12 Mar 2013 | 2397 vizualizari

 

INGREDIENTE

 BLAT

  • 250 g unt
  • 60 g zahar
  • 250g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 3 galbenusuri    

CREMA

  • 2 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 5 albusuri
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 jumate coaja de la o portocala
  • 10 linguri gem de prune
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si crema de nuca:

Blat:

Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga galbenusurile, amoniul stins in zeama de lamaie si faina,se mixeaza,se pune intr-o tava unsa cu unt si faina. 

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra,cu nucile macinate,coaja de lamaie, scortisoara si albusurile batute spuma.

 Se intind cele 10 linguri de gem pe toata suprafata platoului,apoi si crema obtinuta si se da la cuptor pentru 15/20 de minute la 180 de grade.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gem si crema de nuca-0
Prajitura cu gem si crema de nuca-1
Prajitura cu gem si crema de nuca-2
Prajitura cu gem si crema de nuca-3
Prajitura cu gem si crema de nuca-4
Prajitura cu gem si crema de nuca-5
Prajitura cu gem si crema de nuca-6
Prajitura cu gem si crema de nuca-7

COMENTARII (5)

sasha

sasha 1

12.03.2013, 19:48

Rocsi

Rocsi 1

12.03.2013, 22:15

O prajiturica pe gustul meu!

mamaieelena

mamaieelena 1

13.03.2013, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!