Prajitura cu gratii

de BuniMaria in Dulciuri, 25 Mai 2010 | 3639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 210 g. margarina     
  • 100g zahar         
  • 1ou intreg         
  • 1 galbenus        
  • 320 g faina       
  • 1varf cutit sare      
  • 4 oua      
  • 200g zahar pudra      
  • 200g nuci macinate      
  • 1 lamaie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gratii:

Se pregateste intai aluatul:Se freaca zaharul cu margarina cu un ou intreg si un galbenus,se adauga faina, sarea ,coaja de lamaie.Se framanta bine aluatul si se da la rece o ora


Crema:se freaca cele 4 galbenusuri cu 200g zahar pudra, seadauga 200gnuci macinate,zeama de la o lamaie, albusurile batute spuma


Aluatul se imparte in 2 parti:din jumatate se intinde o foaie ,pe care se presara faina,apoi se pune crema.Din a doua jumatate se fac suluri subtiri care se pun peste umplutura ,in forma de gratii.


Se coace la foc potrivit 20-25 min.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gratii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

26.05.2010, 23:31

Daca e cu nuca nu poate sa fie decat foarte, foarte buna! Daca o prajitura este cu nuca, la mine are succes garantat!

Zamfira 1

25.08.2012, 21:17

alilianaa 1

02.01.2015, 21:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuci si foi de napolitane