Prajitura cu gris, mac si portocale

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 5039 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 4 ouă
    • 1 pahar cu iaurt
    • 1 pahar cu ulei
    • 2 pahare cu făină
    • 1 pahar cu griş
    • 1 pahar cu zahăr
    • 1 praf de copt
    • 2 linguri de mac
    • coajă de lămâie rasă

Sirop:

    • 3 pahare de apă
    • 2 pahare de zahăr
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 1 lingura de coaja de portocala razuita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris, mac si portocale:


    Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.
    Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.
    Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza volumul.
    Adaugam  treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt.
    Turnam  compoziţia într-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).
    Punem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura medie pana ce prajitura noastra capata o culoare aurie.
    Portionam prajitura cu un cutit bine ascutit.
    Turnam siropul racit peste prajitura fierbine, proaspat scoasa din cuptor.
    Lasam sa absoarba tot siropul, o dam la rece si servim, nu inainte de a presara nuca de cocos sau fistic maruntit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris, mac si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza si mac