Prajitura cu gris, mac si portocale

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 2362 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 4 ouă
    • 1 pahar cu iaurt
    • 1 pahar cu ulei
    • 2 pahare cu făină
    • 1 pahar cu griş
    • 1 pahar cu zahăr
    • 1 praf de copt
    • 2 linguri de mac
    • coajă de lămâie rasă

Sirop:

    • 3 pahare de apă
    • 2 pahare de zahăr
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 1 lingura de coaja de portocala razuita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris, mac si portocale:




Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.

Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.

Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza volumul.

Adaugam treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt.

Turnam compoziţia într-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).

Punem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura medie pana ce prajitura noastra capata o culoare aurie.

Portionam prajitura cu un cutit bine ascutit.

Turnam siropul racit peste prajitura fierbine, proaspat scoasa din cuptor.

Lasam sa absoarba tot siropul, o dam la rece si servim, nu inainte de a presara nuca de cocos sau fistic maruntit.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris, mac si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

18.05.2015, 12:50

MOKUSKA 1

18.05.2015, 13:19

Rocsi 1

18.05.2015, 18:38

Mmm!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Revani, prajitura insiropata cu gris