Prajitura cu gris, mac si portocale

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 1662 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 4 ouă
    • 1 pahar cu iaurt
    • 1 pahar cu ulei
    • 2 pahare cu făină
    • 1 pahar cu griş
    • 1 pahar cu zahăr
    • 1 praf de copt
    • 2 linguri de mac
    • coajă de lămâie rasă

Sirop:

    • 3 pahare de apă
    • 2 pahare de zahăr
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 1 lingura de coaja de portocala razuita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris, mac si portocale:




Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.

Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.

Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza volumul.

Adaugam treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt.

Turnam compoziţia într-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).

Punem tava in cuptorul preincalzit, la temperatura medie pana ce prajitura noastra capata o culoare aurie.

Portionam prajitura cu un cutit bine ascutit.

Turnam siropul racit peste prajitura fierbine, proaspat scoasa din cuptor.

Lasam sa absoarba tot siropul, o dam la rece si servim, nu inainte de a presara nuca de cocos sau fistic maruntit.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris, mac si portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

18.05.2015, 12:50

MOKUSKA 1

18.05.2015, 13:19

Rocsi 1

18.05.2015, 18:38

Mmm!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac