Prajitura cu gris si portocale

de Lau in Dulciuri, 15 Mar 2011 | 7926 vizualizari

 

este prima mea reteta cu gris ,reteta am facut-o cum m-am priceput eu

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 2 cani gris
  • 1 praf de copt
  • jumatate de cana de ulei
  • 2 portocale
  • 1 foaie de prajitura care o aveam prin frigider
  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • esenta de portocale
  • nuca de cocos
  • 4 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris si portocale:

Se amesteca faina, grisul si praful de copt. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga 200 g zahar si se bat pana isi dubleaza volumul. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de portocale, dupa care se adauga 100 ml apa. Se adauga grisul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.


Se unge o tava cu ulei, se adauga trei sferturi din compozitie. Se curata o portocala si se taie cubulete, se pune peste compozitie, se adauga restul compozitiei si se da la cuptor. Cand este aproape gata se inmoaie foaia de prajitura cu un pic de apa, se sfarama bine si se scurge de apa, dupa care se adauga peste compozitie. Cand trece testul cu scobitoarea se face siropul din 150 ml apa cu 50 g zahar si cand fierbe se stoarce portocala si zeama se adauga in sirop. Cand a fiert se taie prajitura un pic dupa care se adauga siropul, se adauga nuca de cocos si sa mai da la cuptor inca 4 min. Se lasa sa se raceasca si se taie. Nu o taiati cand este calda nu se taie bine.

 

TIPS-URI

1

cana este de 200 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lau 1

23.03.2011, 10:32

luk

Lau 1

23.03.2011, 10:32

matilda iartama dar nu inteleg la ce foi te referi?nu are foi este un blat

adry88 1

03.06.2011, 11:18

tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana cu kiwi