Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aveam pofta de ceva dulce, dar nu aveam chef sa fac ceva complicat, mi-am zis sa fac un pandispan, insa m-am uitat in frigider, mai aveam 3 oua si un iaurtel de capsuni scos cu o seara inainte pentru andutu, pe care nu l-a papat, asa ca nu l-am aruncat si am zis sa-l bag in prajitura, a iesit o pufosenie de prajiturica.
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura, adaugam apoi in ce-a ramas galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia, la sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea. Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea. Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult