Prajitura cu iaurt

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Iul 2011 | 8426 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva dulce, dar nu aveam chef sa fac ceva complicat, mi-am zis sa fac un pandispan, insa m-am uitat in frigider, mai aveam 3 oua si un iaurtel de capsuni scos cu o seara inainte pentru andutu, pe care nu l-a papat, asa ca nu l-am aruncat si am zis sa-l bag in prajitura, a iesit o pufosenie de prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 iaut mic de capsuni ( 125 g)
  • ~ 100 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • sirop de capsuni de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura, adaugam apoi in ce-a ramas galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia, la sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea. Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitane umplute