Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 2 Mar 2014 | 4613 vizualizari

 

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire! Este o prajitura atat de simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru jeleu:
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • cateva linguri de suc scurs de la fructele de padure
  • 2 linguri unt
  • aschii de ciocolata alba pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure:

Blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana blatul este copt. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul:

Oprim cateva linguri de suc de la fructele de padure decongelate. Fructele le amestecam cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le punem la foc mic. Cand zaharul s-a topit, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa si il turnam peste fructe. Il lasam sa dea 3-4 clocote si il luam de pe foc. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie, punem blatul iar deasupra turnam jeleul fierbinte si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte si sucul de fructe de padure. Toate acestea le invartim bine cu un tel sa nu aiba cocoloase. Restul de lapte il punem pe foc si cand da in clocot, punem amestecul de amidon si dam focul la mic. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi tragem de pe foc. Adaugam untul si il incorporam bine. Lasam 5 minute crema la racorit, apoi o punem peste jeleu si dam prajitura la rece.

O scoatem din tava pe un platou, decoram cu aschii de ciocolata alba si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Rocsi 1

11.03.2014, 21:02

Multumesc Rebeca

RuxyRux 1

11.03.2014, 21:09

WOW!!!! Supeeerba!

Rocsi 1

11.03.2014, 21:41

Ruxy draga mea iti multumesc mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure