Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 2 Mar 2014 | 4654 vizualizari

 

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire! Este o prajitura atat de simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru jeleu:
  • 250 gr fructe de padure (eu am folosit congelate)
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf amidon
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • cateva linguri de suc scurs de la fructele de padure
  • 2 linguri unt
  • aschii de ciocolata alba pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure:

Blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si zaharul. Incorporam galbenusurile, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la sarsit faina pe care o cernem inainte. Ungem o tava detasabila cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia in ea. O introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana blatul este copt. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul:

Oprim cateva linguri de suc de la fructele de padure decongelate. Fructele le amestecam cu zaharul, semintele de la pastaia de vanilie si le punem la foc mic. Cand zaharul s-a topit, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa si il turnam peste fructe. Il lasam sa dea 3-4 clocote si il luam de pe foc. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie, punem blatul iar deasupra turnam jeleul fierbinte si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam zaharul cu amidonul, semintele de la pastaia de vanilie, putin lapte si sucul de fructe de padure. Toate acestea le invartim bine cu un tel sa nu aiba cocoloase. Restul de lapte il punem pe foc si cand da in clocot, punem amestecul de amidon si dam focul la mic. Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi tragem de pe foc. Adaugam untul si il incorporam bine. Lasam 5 minute crema la racorit, apoi o punem peste jeleu si dam prajitura la rece.

O scoatem din tava pe un platou, decoram cu aschii de ciocolata alba si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Rocsi 1

11.03.2014, 21:02

Multumesc Rebeca

RuxyRux 1

11.03.2014, 21:09

WOW!!!! Supeeerba!

Rocsi 1

11.03.2014, 21:41

Ruxy draga mea iti multumesc mult

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu topping de fructe de pădure