Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )

de Constelatialeu in Prajituri, 11 Ian 2014 | 10960 vizualizari

 

Ce sa zic,e reteta cu numarul 400,cand si cum le-am facut habar nu am,dar stiu ca-mi place sa combin ,sa adaug,sa inventez,ca-mi iese sau nu ,nu ma pronunt eu,doar cei care mananca din ce fac.....La prajitura asta au navalit multe idei,care mai de care mai combinate,pana la urma ,zic eu,gustul m-a satisfacut......ce sa mai lungesc vorba,sa ma apuc sa scriu ce am prestat,iar daca va place si considerati ca ce am pus in prajitura va place puteti sa o incercati,daca nu dati pagina si treceti mai departe.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g ciocolata neagra,52% cacao
  • 65 g unt cu 65% grasime
  • 40 ml ulei
  • 100 ml frisca lichida Hulala
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 praf de sare
  • 100 g nuca prajita si taiata grosier
  • Krant
  • 150 g nuca prajita
  • 5 linguri zahar
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 200 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura lapte
  • Pentru ornat
  • 3 albusuri
  • 170 g zahar farin
  • 200 ml frisca hulala
  • sos de ciocolata Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 ):

Blat:


Ciocolata taiata marunt impreuna cu untul,uleiul si frisca se pun pe baie de abur pana se omogenizeaza,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la racit ,poate sa fie calduta dar nu fierbinte.Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine,se adauga faina amestecata cu praful de copt.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga zaharul ,mixam pana se topeste zaharul.apoi incorporam albusul in crema de ciocolata,amestecand cu miscari incete de jos in sus pana se omogenizeaza compozitia.Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiunile 20/30,impartim in doua compozitia si cpacem doua blaturi.Peste compotitia din tava punem nuca prajita taiata grosier.dam tava la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce am copt cele doua blaturi,le lasam sa se raceasca .


Krant:


Krantul il pregatim prima data,ca sa aiba timp sa se raceasca.Ardem cele cinci linguri de zahar,camd zaharul devine lichid adaugam nuca si amestecam pana se prinde tot zaharul de nuca.Scoatem pe un fund und cu ulei,aplatizam si lasam sa se raceasca.cand s-a racit punem krantul in rorbot si macinam bine.


Crema:


Mascarponele cu pliculetul de vanilie bourbon si krantul macinat se omogenizeaza.Separat galbenusurile cu zaharul si o lingura de lapte se pun pe baie de abur pana incep sa se ingroasa.Gelatina o hidratam cu apa rece si apoi o amestecam in galbenusuri dupa ce le-am lasa cca 5-10 min sa se racoreasca.Apoi turnam crema de galbenusuri peste mascarpone si la final frisca batuta spuma tare.


Pentru Ornat:


Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul pudra si mixam cca 20 min,apoi transferam intr-o cratita abusul si il punem pe baie de abur,amestecand bine cca 20 min.Lasam sa se raceasca si apoi amestecam cu frisca batuta spuma tare.


Asamblare:


In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara,asezam primul blat turnam crema,apoi foaia a doua faramitata si dam la rece cca 1-2 ore.Dupa ce s-a intarit scoatem din tava prajitura,pe un platou si portionam apoi ornam cu crema de albus si frisca si deasupra turnam sosul de ciocolata

 

TIPS-URI

1

rabdare sa se raceasca bine..eu nu prea am....

2

sper ca n-am uitat nimic de trecut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

diana_k 1

12.01.2014, 19:49

tare buna cred ca a fost prajitura asta

deyutzky 1

30.03.2014, 01:03

Panacris 1

25.02.2015, 07:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremisimo