Prăjitura cu lămâie à la Bernard

de Catalina L in Prajituri, 1 Mar 2015 | 3766 vizualizari

 

Un deliciu .....................
Reteta de pe blogul lui Bernard- "La Cuisine de Bernard"....un pic adaptata, in loc de chec am facut o prajitura :-))

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 120 g unt topit
  • coaja rasa de la o lămâie
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 80 g zeama de lămâie
  • 1 jumatate de lingurita de praf de copt
  • Glazură:
  • 25 g zeama de lămâie
  • 130 g zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu lămâie à la Bernard:

Se incalzeste cuptorul la 170 ° C, Topim untul la microunde. 

Puneți zahărul într-un castron cu untul topit si coaja rasa de lamaie. Se amestecă usor- nu frecati tare ! 

Se adaugă 3 oua medii, apoi se adauga faina si praful de copt. Și, la sfârșit punem zeama de lamaie.

Se toarnă aluatul într-un vas uns. Coaceți la cuptor timp de 30-40 minutes. Verificati cu un cutit sau cu o scobitoare daca este coapta.
Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.

Lăsați prăjitura se răcească complet în ambalajul său pe un grill.  

Atunci când este la temperatura camerei, pregătiti glazura prin amestecarea zahărului pudră cu zeama de lamaie.

Despachetați si turnati glazura pe deasupra. Sub grill puneti o farfurie pentru a recupera din glazura.

Cu un cuțit sau o spatulă, se niveleaza bine glazura pe toata suprafata. Puneti apoi prajitura la cuptor la 100 ° C timp de 8 minute pentru a se usca glazura.  

Lăsați-o să se răcească și apoi degustati-o în felii fine ..........

Poftă bună !!!!!

TIPS-URI

1

Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.

2

105 g zeama de lamaie = 3 lamai

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu lămâie à la Bernard" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca de lamaie