Prajitura cu malai

de amalia01 in Prajituri, 29 Sep 2012 | 19859 vizualizari

 

-stiu aceasta reteta de la mama si intotdeauna aveam succes cu ea la scoala,la orele de gospodarie;este un dulce sanatos si bun de pus pachetel la scoala sau gradinita.

 

INGREDIENTE

  • -2 oua
  • -1 lgt. bicarbonat de sodiu
  • -4 lg ulei
  • -1 cana malai
  • -1 cana gris
  • -1 cana zahar
  • -1 cana faina
  • -1 cana lapte batut
  • -1 cana lapte dulce
  • -2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai:

- ouale se bat bine cu telul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat;

- se adauga iaurtul ,in care ai dizolvat bicarbonatul;

- se toarna incet laptele;

- se adauga in ploaie si amestecand continuu ,mai intai malaiul, apoi grisul si in final faina(obligatoriu in aceasta ordina,pentru a nu se forma cocoloase);

- se adauga uleiul;

-compozitia astfel obtinuta se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt;

-de aceasta data,am facut si cateva briose;

-se da la cuptor pentru cca 45 de minute(pentru a verifica daca s-a copt se incearca cu o scobitoare:daca nu se lipeste compozitia de ea,este gata),pana ia o culoare aurie;

-se taie cubulete;

-se serveste atat calda,cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Raluca57 1

02.10.2012, 18:40

cana de 200ml? 250ml? multumesc, Raluca

amalia01 1

03.10.2012, 10:42

va multumesc pentru aprecieri. este intr-adevar foarte buna,iar micuta mea o adora!

Panacris 1

19.10.2012, 16:23

Bune, bune imi aduc aminte de copilarie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Mamaliga Dulce"