Prajitura cu malai si miez de lapte

de simona72 in Prajituri, 20 Apr 2013 | 12645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 120 ml ulei
  • 120 ml vin alb
  • coaja de la o portocala
  • 180 gr faina alba
  • 70 gr faina malai
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pt decor:
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri zahar
  • sucul de la 3 portocale
  • coaja de portocala taiata julien
  • miez de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai si miez de lapte:

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia, se adauga in fir subtire uleiul, apoi se adauga vinul cite putin si coaja rasa de la o portocala. Faina alba se amesteca cu malaiul, praful de copt si praful de sare si se pun peste ingredientele umede. Se amesteca usor cu o spatula si se pune in tava tapetata cu hirtie de copt. Peste compozitia din tava se pune zaharul brun si se da la cuptorul incins la 170 grade pt 30-35 minute.


Intre timp se pune pe foc sucul de la 3 portocale impreuna cu 2 linguri zahar si putina coaja de portocala taiata julien. Lasam sa fiarba 5 minute, iar cind prajitura este gata punem siropul de portocale peste prajitura calduta. Lasam sa se raceasca si sa absoarba tot sucul si servim cu felii de portocale si miez de lapte.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

cristi1980 1

31.10.2013, 14:16

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:47

interesanta reteta

kukibella 1

12.12.2013, 12:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai si cirese