Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

de -Licurici- in Prajituri, 23 Sep 2015 | 1305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 8 oua
    • 8 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • 8 linguri de ulei
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 pliculet de zahar vanilat
    • 1 praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • o cana de zahar
    • o cana de faina
    • o pastaie de vanilie
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • un pachet de unt (200g)
    Pentru mango caramelizat:
    • 2 buc mango
    • un pahar de zahar brun
    • o lingura de unt
    • 500 g frisca lichida
    • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca:

  • Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
  • Am adaugat albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit, pentru 30 min sau pana cand pandispanul este gata.
  • Intre timp, am pregatit crema. Pastaia de panilie am taiat-o pe jumatate si am ras continutul.
  • Am pus in lapte vanilia (semintele si pastaia, care se scoate la sfarsit), zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat untul taiat in cubulete, incorporandu-l bine in crema. 
  • Am lasat crema sa se raceasca si m-am apucat de frisca.
  • Pentru mango caramelizat, am taiat mango in cubulete mai mici, am pus zaharul pe foc, am amestecat continuu, iar cand s-a topit am adaugat untul, apoi bucatile de mango.
  • Am pus mango cu tot cu caramel peste pandispan, crema de vanilie, apoi frisca.Se lasa peste noapte la frigider si se taie a doua zi.
  • Am ornat cu topping de caramel si figurine din caramel.
 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-0
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-1
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-2
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-3
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-4
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-5
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-6
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-7
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-8
Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca-9

COMENTARII (29)

-Licurici-

-Licurici- 1

25.09.2015, 08:19

Multumesc!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 14:50

-Licurici-

-Licurici- 1

26.09.2015, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!