Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

de -Licurici- in Prajituri, 23 Sep 2015 | 1588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 8 oua
    • 8 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • 8 linguri de ulei
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 pliculet de zahar vanilat
    • 1 praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • o cana de zahar
    • o cana de faina
    • o pastaie de vanilie
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • un pachet de unt (200g)
    Pentru mango caramelizat:
    • 2 buc mango
    • un pahar de zahar brun
    • o lingura de unt
    • 500 g frisca lichida
    • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca:


  • Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.

  • Am adaugat albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit, pentru 30 min sau pana cand pandispanul este gata.

  • Intre timp, am pregatit crema. Pastaia de panilie am taiat-o pe jumatate si am ras continutul.

  • Am pus in lapte vanilia (semintele si pastaia, care se scoate la sfarsit), zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat untul taiat in cubulete, incorporandu-l bine in crema.

  • Am lasat crema sa se raceasca si m-am apucat de frisca.

  • Pentru mango caramelizat, am taiat mango in cubulete mai mici, am pus zaharul pe foc, am amestecat continuu, iar cand s-a topit am adaugat untul, apoi bucatile de mango.

  • Am pus mango cu tot cu caramel peste pandispan, crema de vanilie, apoi frisca.Se lasa peste noapte la frigider si se taie a doua zi.

  • Am ornat cu topping de caramel si figurine din caramel.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

-Licurici- 1

25.09.2015, 08:19

Multumesc!

Andreea Caroline 1

25.09.2015, 14:50

-Licurici- 1

26.09.2015, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Tort de vanilie cu trandafiri de martipan