Prajitura cu mar si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 2030 vizualizari

 

Am pornit de la reteta Inei, ca prea-mi facuse pofta, dar pan' la urma am respectat dar nu total, ca n-as fi io daca as face reteta identica :D :))

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 oua
  • o cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/ 2 cana lapte
  • un plic praf copt
  • 22 linguri faina
  • putina sare
  • o lingurita coaja rasa lamaie

Umplutura

  • 7-8 mere mari
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o lingurita scortisoara
  • 150-200 ml frisca -pt ornat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si frisca:

Aluat
Punem intr-un bol ouale cu zaharul.
Le mixam timp de 8-10 minute.
Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam.
Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam.

Umplutura
Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas topim untul. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana se topesc putin cristalele.
Adaugam marul si lasam sa fiarba timp de 10 min sa se evapore o parte din zeama lasata de mere.
Punem scortisoara si oprim focul.

  preincalzim cuptorul.

Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam jumatate din cantitatea de aluat.
Nivelam cu o lingura si repartizam deasupra, uniform, umplutura de mere.
Punem lingura cu lingura si restul de aluat, nivelam si dam tava la cuptor, la foc mic pentru 35-40 min.

Calduta o pudram cu zahar.
Cand s-a racit o portionam si punem pe fiecare bucata cate putina frisca.
E delicioasa si simplu tare de facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mar si frisca-0
Prajitura cu mar si frisca-1

COMENTARII (43)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 17:14

likeee!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:45

Xandrinne

Xandrinne 1

19.12.2015, 00:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!