Prajitura cu mar si frisca

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Oct 2011 | 2314 vizualizari

 

Am pornit de la reteta Inei, ca prea-mi facuse pofta, dar pan' la urma am respectat dar nu total, ca n-as fi io daca as face reteta identica :D :))

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 3 oua
  • o cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/ 2 cana lapte
  • un plic praf copt
  • 22 linguri faina
  • putina sare
  • o lingurita coaja rasa lamaie

Umplutura

  • 7-8 mere mari
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • o lingurita scortisoara
  • 150-200 ml frisca -pt ornat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mar si frisca:

Aluat

Punem intr-un bol ouale cu zaharul.

Le mixam timp de 8-10 minute.

Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin.

Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam.

Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam.



Umplutura

Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un vas topim untul. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana se topesc putin cristalele.

Adaugam marul si lasam sa fiarba timp de 10 min sa se evapore o parte din zeama lasata de mere.

Punem scortisoara si oprim focul.



preincalzim cuptorul.



Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam jumatate din cantitatea de aluat.

Nivelam cu o lingura si repartizam deasupra, uniform, umplutura de mere.

Punem lingura cu lingura si restul de aluat, nivelam si dam tava la cuptor, la foc mic pentru 35-40 min.



Calduta o pudram cu zahar.

Cand s-a racit o portionam si punem pe fiecare bucata cate putina frisca.

E delicioasa si simplu tare de facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mar si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 17:14

likeee!

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:45

Xandrinne 1

19.12.2015, 00:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise