Prajitura cu mascarpone si fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 1 Noi 2014 | 13020 vizualizari

 

Un desert cremos, aromat, delicios pentru acest sfarsit de saptamana. Trebuie sa ne rasfatam putin, nu e asa?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 5 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 1/2 cana cu apa
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 5-6 fasii coaja rasa de portocala
  • Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 3 linguri smantana
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 150 gr fructe de padure congelata
  • 2 linguri ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si fructe de padure:

Blatul:


Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.


Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie.


Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai sus, iar la final cacaoa.


Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia in ea.


Introducem blatul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute, cand blatul este copt, facem testul cu scobitoarea.


Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.


Siropul:


Punem toate ingredientele intr-un ibric si le transferam pe foc.


Lasam siropul sa fiarba circa 4-5 minute, apoi il luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.


Crema:


Punem mascarponele, smantana, zaharul pudra intr-un bol si le mixam spuma.


Aromatizam crema cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.


Asezam blatul pe un platou, il insiropam.


Punem crema, o nivelam iar deasupra asezam fructele de padure.


Pe margine presaram ciocolata rasa.


Dam la rece, apoi servim.


Sa aveti pofta si week-end placut!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rocsi 1

14.12.2014, 22:26

Babi

marceline 1

16.05.2016, 17:36

Multumesc mult pentru reteta !
Astazi dupa-amiaza o incerc si eu. Pentru aniversarea unei zile de nastere cred ca este o minune. La multi ani , Alessandra.

Rocsi 1

16.05.2016, 21:08

Buna Marceline. Sper sa iti placa. Te astept cu impresii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina