Prajitura cu mascarpone si miez de cafea

de Miha in Prajituri, 6 Feb 2014 | 5619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 250 ml cafea tare
  • zahar dupa gust
  • 10 g gelatina
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte evaporat
  • 3 linguri zahar fin
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si miez de cafea:

Jeleul de cafea:


Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.


Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.


Blat:


Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru) si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.


Crema:


Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.


Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.


Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.


Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.


Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.


Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.


Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.


Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si miez de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Lavinia_Valentine 1

28.02.2015, 09:49

http://www.ecuisine.ro/node/6737 , aici găsești rețeta laptelui evaporat

CulinaryRainbow 1

27.03.2015, 13:54

Hmmmm... Miha, de ce nu pot să dau nici like și nici s-o salvez la favorite?

DeliciidelaM 1

04.04.2016, 07:52

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!