Prajitura cu menta

de ianculubita in Prajituri, 7 Mar 2011 | 8698 vizualizari

 

Am citit intr-o zi pe aici,adca la Gabi o reteta de prajitura cu menta;mi s-a parut foarte ispititoare,si am facut-o dar pentru ca nu am avut suficiente ingrediente,am simplificat-o putin;si asa simplificata tot au facut "wau"cei din familie si nu numai
multumesc Gabi

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4oua+1albus
  • 5linguri zahar
  • 3linguri cacao
  • 5linguri cu varf faina
  • 100g ciocolata menaj
  • 1praf de copt
  • sare
  • 60ml apa calduta
  • Crema
  • 200 g unt
  • 20linguri sirop de menta
  • 1cana zahar pudra
  • 1galbenus
  • Glazura
  • 200g ciocolata menaj
  • 5linguri sirop de menta
  • 50g unt
  • 1lingura ulei
  • Sirop
  • 200ml apa fiarta
  • 5linguri sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta:

Am batut galbenusurile cu sare,zahar pana a rezultat o crema pufoasa,am adaugat apa cate putin,ciocolata data pe razatoare si tot cate putin faina amestecata cu cacao si praful de copt;totul am amestecat cu albusurile batute spuma;am pus in tava cu hartie de copt la cuptor,25-30min.

Pentru crema,am frecat untul cu zahar cate o lingura,galbenusul si sirop;pentru glazura,eu am pus totul intr-un bol in cuptorul cu microunde,apoi am amestecat cu o lingura pana s-a facut ca o crema.

Blatul racit,l-am taiat in doua pe orizontala,prima foaie am insiropat-o,am pus jumatate din crema apoi toata glazura,am dat la frigider cateva ore,am pus al doilea blat insiropat si restul de crema;deasupra,am ras ciocolata,l-am dat la frigider iar seara cand au venit copiii cu martisor,i-am servit cu delicatesa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

lia maria 1

08.03.2011, 09:34

Waw ! arata asa apetisant imi place foarte mult aceasta combinatie cu siguranta am s-o incerc si eu
La multi ani ! cu mult soare si multi flori pentru tine draga noastra Lulu

adry88 1

11.06.2011, 17:01

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 10:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra