Prajitura cu mere

de Ina in Prajituri, 15 Oct 2011 | 11293 vizualizari

 

Avand cateva mere mai ponosite ( mici, cu pete si mult prea acre pentru a fi mancate ca atare ), m-am gandit ca e momentul oportun pentru a face o prajitura . Aveam motiv: se stricau merele si era pacat... :))))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3 oua
  • o cana si jumatate cu zahar
  • o ceasca de ulei
  • un praf de copt
  • faina cat cuprinde 

Pentru compozitia de mere:

  • 6-7 mere
  • zahar ( in functie de cat de acre-s merele )
  • 2 linguri cu scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

  Am curatat merele de portiunile stricate si am indepartat cotorul . Partea sanatoasa am dat-o pe razatoare. Am turnat peste marul ras o cana cu zahar si am pus totul pe foc mic, mestecand continuu, pana a scazut siropul lasat de mar. Pentru aroma, am adaugat si scortisoara ( 2 linguri ).

  Am lasat deoparte si am inceput sa fac aluatul :

  Am spart cele 3 oua si le-am amestecat energic cu zaharul ( am folosit telul para ). Am adaugat o ceasca ( mai mare) cu ulei amestecand continuu, apoi am pus faina si praful de copt. Faina am adaugat cate putina, pana am obtinut o coca destul de tare, dar care sa curga , pentru a-si lua singura forma tavii. 

  Am uns tava cu ulei si am pudrat-o cu faina. Am turnat in tava 60 % din compozitia de aluat , lasand sa se uniformizeze ( ne ajutam si de o lingura sau de mana unsa cu ulei ). 

  Peste aluat turnam merele , pe care le acoperim cu restul de aluat. Fiind unul de consistenta moale, m-am folosit de un posh pentru a nu ramane zone neacoperite. Dam tava la cuptor cca 20-30 minute, pana se rumeneste prajitura deasupra. 

  Pudram totul cu zahar si scortisoara, lasam sa se raceasca putin si portionam. 

  Aluatul se coace foarte bine, fiind unul fraged , usor sfaramicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (84)

RuxyRux 1

15.11.2011, 15:31

La Muuulti Ani Insior scump Sa fii iubita si fericita toata viata si iertare de intarziere

Ina 1

15.11.2011, 18:52

Niciodata nu este tarziu, dragelor! Multumesc din suflet!

babi5 1

20.12.2014, 10:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere