Prajitura cu mere

de Mariuka in Prajituri, 24 Noi 2011 | 3929 vizualizari

 

Este o reteta adaptata de mine, dupa reteta de prajitura cu branza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 20 linguri zahar
  • 20 linguri lapte
  • 20 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • faina cat sa obtinem un aluat de consistenta smantanii
  • 1,5 kg mere 
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Mai intai se spala merele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pregateste aluatul astfel: 

Se bat ouale cu mixerul si se adauga treptat zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul intercalat. Se adauga sarea si zaharul vanilinat. 

Se stinge praful de copt cu otel sau zeama de lamaie si se adauga si el in compozite, dupa care se pune faina pana se obtine un aluat de consistenta smantanii mai groasa.

Din aluatul obtinut se pune jumatate intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru cateva minute. Nu se lasa sa se intareasca deasupra. 

Se storc merele si se aseaza uniform peste aluat. Se presara zahar si putina scortisoara, iar deasupa se pune restul de aluat astfel incat sa cuprinda toata suprafata tavei. 

Se da din nou la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. 

Se pudreaza cu scortisoara si zahar vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere