Prajitura cu mere

de mirela0911 in Prajituri, 5 Feb 2012 | 5002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana ulei
  • 7 lg faina
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 6 mere
  • 2-3 lg zahar
  • 1 lg scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Incepem cu merele. Se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pun la calit cu zaharul (dupa gust) pana scade zeama (sa nu aiba foarte mult suc). Se iau de pe foc, se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit, dupa care trecem la aluat.

Se mixeaza bine ouale cu zaharul pana acesta se topeste si devine ca o spuma. Se toarna uleiul cate putin mixandu-se pana se incorporeaza. Se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si sarea. Dupa ce s-a omogenizat aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu o lingurita se ia din merele calite si se pune din loc in loc peste aluat pana se termina toata compozitia de mere. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa in jur de 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

DIANA B 1

06.02.2012, 15:54

Imi plac merele in praji , de oricare fel si daca mai esti si insiropata , mmmmmmmmmmmmmmm

mirela0911 1

09.02.2012, 11:46

Fetelor ma bucur tare mult ca va place

babi5 1

16.08.2013, 09:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura" Superba"