Prajitura cu mere

de dakris in Prajituri, 14 Feb 2012 | 5632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. foi:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic amoniac pt prajituri (7 g, Dr. Oetker)
  • 200 g margarina sau unt
  • 150 ml lapte
  • faina cat cuprinde (aprox. 800 g)
  • Pt. umplutura:
  • 2 kg mere
  • 30 ml ulei
  • 70 g zahar (dupa gust)
  • scortisoara (dupa gust)
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Peste faina adaugam ouale, laptele caldut, zaharul, margarina moale, amoniacul stins cu zeama de lamaie sau putin otet, omogenizam si framantam. Aluatul astfel obtinut se imparte in 3 parti egale din care, dupa ce le intindem si le coacem pe rand la cuptor cca 20 min, vor rezulta cele 3 foi necesare compunerii prajiturii.


Merele se spala, se curata de coaja si le radem prin ochiurile mici de la razatoare sau le razuim/maruntim cu ajutorului ustensilelor robotului de bucatarie. Le punem intr-o cratita si adaugam uleiul, zahar si scortisoara dupa gust, acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse pret de cateva minute.


Peste foile coapte intindem umplutura de mere fierbinte (imediat ce a fost luata de pe foc). Acoperim cu folie de aluminiu si cateva prosoape de bucatarie (pentru a se inmuia foile si a putea fi taiate usor).


Cand prajitura s-a racit se pudreaza si se taie. Eu am taiat-o inainte de a se raci - caci voinicul meu nu mai avea rabdare - si se observa in imagini ca nu s-a taiat prea frumos...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dakris 1

15.02.2012, 08:38

Noua ne place foarte mult . E reteta clasica de prajitura cu mere, cum spune Lia Pupici tutror!

AdriiAdi 1

04.03.2013, 13:13

yammm delicioasa

dakris 1

05.03.2013, 18:08

Multumesc, AdriiAdi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov si mere