Prajitura cu mere

de Poliana in Prajituri, 15 Dec 2012 | 9477 vizualizari

 

Cu totii stim despre prajitura cu mere - in unele locuri i se mai spune si placinta, dar pentru mine tot prajitura ramane, si inca o prajitura grozav de buna. Reteta este de la mama, care m-a si ajutat sa o fac. Sincer nu stiu cine a lucrat mai mult la aceasta prajitura, dar clar e ca nu pot sa-mi asum toate meritele pentru ea, poate nici jumatate. Dar cu toate acestea tin neaparat sa va prezint reteta, e grozav de simpla si buna...iar data viitoare promit sa o fac de una singura :P
Multumesc mama pentru reteta si pentru ajutor!

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 gr faina
  • 50 gr untura
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou mare
  • 150-200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 12 gr drojdie

Umplutura

  • 1,5 - 2 kg de mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Incalzim usor 150 ml lapte, adaugam zaharul si drojdia maruntita, si lasam sa stea 10 minute la loc caldut. Faina o cernem intr-un castron, adaugam untura in mijloc, apoi cu autorul ambelor maini amestecam bine de tot pana obtinem un aluat nisipos. Facem o adancitura in mijloc.

Oul il batem usor cu sarea, adaugam cele 3 linguri de smantana si omogenizam. In adancitura din faina turnam laptele cu drojdia, smantana cu oul si incepem sa framantam pana ce obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea vartos se mai adauga laptele ramas. Eu l-am facut mai moale putin folosind toata cantitatea de lapte, dar s-a comportat foarte bine atat la intins cat si la copt. Acoperim aluatul si-l lasam la rece pana ce pregatim umplutura.


Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Cand am terminat operatiunea 'razatoarea' scurgem merele de zeama, dar nu chiar de tot, adaugam zaharul, scortisoara, sarea si omogenizam. Luam aluatul prajiturii cu mere de la rece si il impartim in doua parti egale. Tava pe care am folosit-o eu pentru prajitura cred, dar nu sunt sigura, era patrata de 35/35cm si prajitura nu a iesit foarte inalta, daca o doriti mai inalta atunci puteti folosi si tavi de dimensiuni mai mici.


Intindem jumatate de aluat intr-o foaie de dimensiunea tavii. Rulam foaia in jurul sucitorului, apoi pornind dintr-un capat al tavii incepem sa desfasuram foaia in tava. Presaram putin gris peste foaie si punem toata umplutura de mere. Deasupra punem cealalta foaie de aluat dupa acelasi procedeu. Intepam prajitura cu mere din loc in loc cu furculita, apoi introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute, pana cand prajitura cu mere este bine rumenita deasupra.


Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca complet apoi putem sa o pudram cu zahar si sa o portionam dupa preferinta.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:36

buna rau

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 11:14

delicioasa

Ancutsa 1

06.05.2018, 15:26

Foarte buna si arata tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, rapida