Prajitura cu mere

de Alexandra Burz in Prajituri, 14 Oct 2013 | 2356 vizualizari

 

Se poate face dreptunghiulara , insa eu am facut-o tip tarta.
Reteta preluata de la Laci insa cu mici modificari pentru gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura de casa ( nesarata de preferinta)
  • 400 gr faina alba (tip 000)
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 20 gr gris
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 kg mere
  • 300 gr zahar
  • 20 gr scortisoara macinata
  • zahar pudra pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Intr-un vas se pun faina, untura, ouale, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala.


Se amesteca toate, de preferabil cu mana, pana se omogenizeaza compozitia.


Se baga intr-o folie sau punga si se da la frigider pt 60 minute.


Curatam intre timp merele, le dam pe razaroarea mare si le dam la calit cu zaharul si praful de scortisoara pana scade sucul si ele devin sticloase.


Dupa aproximativ 60 minute, scoatem aluatul, il impartim in doua parti (pt doua foi), il intindem cu sucitorul intre doua pungi, pentru a-l putea manevra mai usor deoarece este foarte fraged.


O forma de tarta se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, nu foarte mult ulei deoarece si aluatul contine grasime, dupa care punem prima foaie, o aranjam frumos in forma, presaram grisul, adaugam merele, iar deasupra punem cea de-a doua foaie.


Intepam cu o furculita foaia de deasupra si dam tarta la cuptor pt 25-30 minute la foc mediu


O scoatem din forma, o lasam putin sa se raceasca si presaram zahar pudra deasupra.


POFTA BUNA!


 

TIPS-URI

1

in compozitia de mere se poate adauga si zahar vanilat bourbon pt un plus de aroma si eventual niste cuisoare macinate sau nucsoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:28

diaconta 1

15.10.2013, 22:27

buna prajiturica ta

Alexandra Burz 1

23.10.2013, 17:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere