Prajitura cu mere

de Alexandra Burz in Prajituri, 14 Oct 2013 | 1368 vizualizari

 

Se poate face dreptunghiulara , insa eu am facut-o tip tarta.
Reteta preluata de la Laci insa cu mici modificari pentru gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura de casa ( nesarata de preferinta)
  • 400 gr faina alba (tip 000)
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 20 gr gris
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 kg mere
  • 300 gr zahar
  • 20 gr scortisoara macinata
  • zahar pudra pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Intr-un vas se pun faina, untura, ouale, laptele, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala.


Se amesteca toate, de preferabil cu mana, pana se omogenizeaza compozitia.


Se baga intr-o folie sau punga si se da la frigider pt 60 minute.


Curatam intre timp merele, le dam pe razaroarea mare si le dam la calit cu zaharul si praful de scortisoara pana scade sucul si ele devin sticloase.


Dupa aproximativ 60 minute, scoatem aluatul, il impartim in doua parti (pt doua foi), il intindem cu sucitorul intre doua pungi, pentru a-l putea manevra mai usor deoarece este foarte fraged.


O forma de tarta se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, nu foarte mult ulei deoarece si aluatul contine grasime, dupa care punem prima foaie, o aranjam frumos in forma, presaram grisul, adaugam merele, iar deasupra punem cea de-a doua foaie.


Intepam cu o furculita foaia de deasupra si dam tarta la cuptor pt 25-30 minute la foc mediu


O scoatem din forma, o lasam putin sa se raceasca si presaram zahar pudra deasupra.


POFTA BUNA!


 

TIPS-URI

1

in compozitia de mere se poate adauga si zahar vanilat bourbon pt un plus de aroma si eventual niste cuisoare macinate sau nucsoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:28

diaconta 1

15.10.2013, 22:27

buna prajiturica ta

Alexandra Burz 1

23.10.2013, 17:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si mere