Prajitura cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 5308 vizualizari

 

Desi nu prea sunt eu in apele mele teritoriale am zis sa fac ceva dulce si m-am inspirat de la Lia din ''gradina ei''.....Doar ca eu am folosit mere calite in loc de crema....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 10 linguri apa fierbinte
  • 260 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Bezea
  • 5 albusuri
  • 270 g zahar pudra
  • Crema
  • 1 borcan de 800 g cu mere calite
  • 180 g nuca prajita si macinata
  • Decor
  • ciocolata rasa
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Blat:


Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in galbenusuri.Tapetam cu hartie de copt o tava ( 25/30) si turnam in ea compozitia,niveland frumos.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 25 min.Cand este copt blatul il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit il taiem in doua si apoi fiecare bucata o sectionam pe lungime,ca sa putem manevra mai bine.


Crema:


Merele calite le amestecam cu nuca prajita si macinata,daca aveti preferinte puteti adauga diverse esente,rom,vanilie....eu n-am pus


Bezeaua:


Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa batem bine.Apoi asezam cratita in care am batut albusurile ,pe baie de abur si mixam cu mixerul cca 10 min incontinuu.


Asamblare:


Dupa ce am taiat blatul ,avem 4 bucati de blat,asezam o parte blat,apoi intindem merele,un strat de bezea,peste venim cu alt blat,apoi mere si deasupra strat de bezea peste care radem ciocolata.La fel procedam si cu restul de doua parti blat.Cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

GeorgiaA 1

05.03.2014, 09:57

Yummi!

MIUTA 1

05.03.2014, 13:31

nadea68 1

05.03.2014, 18:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Doua prăjituri rapide cu mere sau alte fructe