Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Desi nu prea sunt eu in apele mele teritoriale am zis sa fac ceva dulce si m-am inspirat de la Lia din ''gradina ei''.....Doar ca eu am folosit mere calite in loc de crema....
Blat:
Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza foarte bine,apoi se adauga cate o lingura de apa fierbinte ( sa nu fie clocotita),mixam in continuare pana se formeaza bule de aer,procedam asa pana terminam apa.Faina o cernem si o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam in galbenusuri.Tapetam cu hartie de copt o tava ( 25/30) si turnam in ea compozitia,niveland frumos.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 25 min.Cand este copt blatul il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit il taiem in doua si apoi fiecare bucata o sectionam pe lungime,ca sa putem manevra mai bine.
Crema:
Merele calite le amestecam cu nuca prajita si macinata,daca aveti preferinte puteti adauga diverse esente,rom,vanilie....eu n-am pus
Bezeaua:
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul treptat si continuam sa batem bine.Apoi asezam cratita in care am batut albusurile ,pe baie de abur si mixam cu mixerul cca 10 min incontinuu.
Asamblare:
Dupa ce am taiat blatul ,avem 4 bucati de blat,asezam o parte blat,apoi intindem merele,un strat de bezea,peste venim cu alt blat,apoi mere si deasupra strat de bezea peste care radem ciocolata.La fel procedam si cu restul de doua parti blat.Cu un cutit trecut prin apa fierbinte portionam prajitura.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola