Prajitura cu mere

de Bunica in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 1215 vizualizari

 

Tot zaceau cateva mere prin cosul cu fructe si m-am gandit sa le folosesc .

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 3 linguri zahar deasupra merelor
  • 1 lingurita scortisoara
  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.


Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric.


Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el.


Lasa sa se raceasca.


Intre timp spali merele si le razi.


Pune merele in vasul ceramic.


Le netezesti usor cu o lingura.


Presara zaharul si scortisoara peste mere.


Da vasul la cuptorul incins la 160 grade.


Blatul


Mixeaza ouale cu zaharul pana la dublarea volumului.


Adauga uleiul mixand in continuare.


Scoate telurile si adauga faina.


Amesteca faina in compozitie usor cu ajutorul unei spatule.


Scoate forma cu merele din cuptor si toarna blatul deasupra.


Cand este rumenit,fa testul cu scobitoarea,scoate vasul din cuptor .


Lasa sa se raceasca .


Pune o farfurie deasupra vasului si printr-o miscare ferma rastoarna prajitura.


Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

14.03.2015, 06:49

Buna!

_Alina_ 1

14.03.2015, 10:49

-Licurici- 1

23.06.2015, 08:10

buna si aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, rapida