Prajitura cu mere

de Bunica in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 3322 vizualizari

 

Tot zaceau cateva mere prin cosul cu fructe si m-am gandit sa le folosesc .

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 3 linguri zahar deasupra merelor
  • 1 lingurita scortisoara
  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.

Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric.

Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el.

Lasa sa se raceasca.

Intre timp spali merele si le razi.

Pune merele in vasul ceramic.

Le netezesti usor cu o lingura.

Presara zaharul si scortisoara peste mere.

Da vasul la cuptorul incins la 160 grade.

Blatul

Mixeaza ouale cu zaharul pana la dublarea volumului.

Adauga uleiul mixand in continuare.

Scoate telurile si adauga faina.

Amesteca faina in compozitie usor cu ajutorul unei spatule.

Scoate forma cu merele din cuptor si toarna blatul deasupra.

Cand este rumenit,fa testul cu scobitoarea,scoate vasul din cuptor .

Lasa sa se raceasca .

Pune o farfurie deasupra vasului si printr-o miscare ferma rastoarna prajitura.

Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere