Prajitura cu mere

de Bunica in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 3223 vizualizari

 

Tot zaceau cateva mere prin cosul cu fructe si m-am gandit sa le folosesc .

 

INGREDIENTE

  • 6 mere
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • 3 linguri zahar deasupra merelor
  • 1 lingurita scortisoara
  • Blat
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.

Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric.

Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el.

Lasa sa se raceasca.

Intre timp spali merele si le razi.

Pune merele in vasul ceramic.

Le netezesti usor cu o lingura.

Presara zaharul si scortisoara peste mere.

Da vasul la cuptorul incins la 160 grade.

Blatul

Mixeaza ouale cu zaharul pana la dublarea volumului.

Adauga uleiul mixand in continuare.

Scoate telurile si adauga faina.

Amesteca faina in compozitie usor cu ajutorul unei spatule.

Scoate forma cu merele din cuptor si toarna blatul deasupra.

Cand este rumenit,fa testul cu scobitoarea,scoate vasul din cuptor .

Lasa sa se raceasca .

Pune o farfurie deasupra vasului si printr-o miscare ferma rastoarna prajitura.

Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere turnata