Prajitura cu mere

de Rocsi in Prajituri, 10 Iul 2010 | 4546 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 2oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr margarina
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 300 gr faina(nu o puneti toata deodata sa nu iasa prea tare...dar daca iese prea moale mai puneti putin ...vedeti cand framantati)
  • un strop de sare

pentru umplutura:

  • 1 kg si  200 gr mere
  • scortisoara
  • 6-7 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Mai intai pregatim umplutura:


merele le curatam de coaja.


se dau pe razatoarea mare.


zeama ce o lasa se scurge.


intr-o tigaie se pune putin ulei.se adauga merele stoarse si zaharul.


amestecam de cateva ori,apoi aromatizam cu zaharul vanilat si scortisoara.


dupa ce merele s-au tras bine in tigaie se pune zeama de lamaie ,se mai invarte de 2 ,3 ori si se inchide aragazul.


umplutura se lasa sa se raceasca.


aluatul:


ouale se bat bine cu zaharul si cu margarina.


se adauga laptele si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,apoi vanilia si sarea.


la urma se toarna faina si se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.


pe masa de lucru se presara putin faina.


aluatul se imparte in 2.


cele doua foi se intind,rand pe rand ,si se coc pe dosul unei tavi.


in acea tava ,pe dosul careia ati copt foile se monteaza prajitura.


se pune o foaie coapta,apoi umplutura de mere,apoi cealalta foaie.


se lasa sa se raceasca bine ,iar apoi o acoperiti cu o folie alimentara pentru a fi frageda.


la urma se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

scuzati pozele pentru ca le-am facut cu un telefon nu prea bun si nu s evad prea bine recunosc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.07.2010, 19:51

da..e o aroma nemaipomenita

Laly 1

13.07.2010, 00:05

Rocsi nici de aici nu putem lipsi

Rocsi 1

13.07.2010, 11:01

pai atunci te astept la o prajiturica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa 5

ieri la 14:11

Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa 5

ieri la 11:55

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

ieri la 10:35

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

de Ancutsa 5

pe 18.10 la 22:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi