Prajitura cu mere calite

de nana in Prajituri, 15 Feb 2010 | 18509 vizualizari

 

Desi suntem in timpul postului, prajiturica mea cu mere calite este foarte buna; eu nu mananc, insa sotiorului meu ii place foarte tare cand burtica lui are nevoie de ceva dulce. Este prima data cand fac dupa aceasta reteta, am primit-o chiar azi.

 

INGREDIENTE

  • 2-2,5 kg mere
  • zahar vaniliat
  • scortisoara
  • 2 oua
  • 22 linguri zahar
  • 22 linguri faina
  • 22 linguri lapte
  • 22 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite de otet
  • 1 paharel de apa fierbinte
  • 1 tava mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere calite:

Se curata merele de coaja si se dau prin razatoare, apoi se adauga zahar (dupa gust) si amesteci. Pregatesti o cratita cu un pic de ulei, pui merele (dupa ce le-ai stors), le calesti si apoi le lasi sa se raceasca.

Intr-un bol pregatesti compozitia pt aluat, astfel: bati ouale cu zaharul (in ploaie) si apoi sarezi un pic; pui si zaharul vaniliat; apoi, treptat pui ulei si lapte (un pic de ulei si un pic de lapte si amesteci cu telul continuu ... si tot asa pana termini uleiul si laptele). La sfarsit pui jumatate de faina in ploaie si amesteci.

Separat prepari praful de copt cu otet si apa fierbinte, adaugi la aluat si amesteci; dupa care pui cealalta jumatate de faina (in ploaie). Se obtine un aluat subtire.

Iei o tava mare, o ungi cu ulei si pui jumatate de aluat; deasupra pui merele racite (le asezi cu mana, facute placinta) si apoi restul de aluat. Si apoi bagi tava la cuptor.

Cumtorul il incalzesti dinainte (10-15 minute, eu am cuptor mai vechi Modern).

Lasi la copt 30-45 minute (pana se rumeneste si prinde culoare), timp in care verifici prajitura cu o scobitoare (nu trebuie sa se ia aluat pe scobitoare) si o intorci cu partea de la usa spre spate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere calite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nana 1

04.03.2010, 16:28

abia astept sa ma 'asez' la mesele voastre... m-am uitat la retetele voastre si as avea de unde sa invat.... chiar am vazut o splendoare de retete care imi lasau gura apa, uite asa

nana 1

04.03.2010, 16:30

multumesc doamna dicarmencitta1957 ... sunteti o bucatareasa pe cinste

Miha 1

04.03.2010, 16:33

Iti spun si eu, bine ai venit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris ( de post )