Prajitura cu mere caramelizate

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 38431 vizualizari

 

O prajitura destul de simpla dar foarte delicata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Merele caramelizate:
  • 2 mere taiate cubulete
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema de vanilie:
  • 350 ml lapte dulce
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 lingura praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • In plus:
  • 150 ml frisca
  • nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere caramelizate:

mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Adauga galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.


Separat amesteca faina ,amidonul si praful de copt.


Adauga amestecul uscat lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.


Tapeteaza o tava (24 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute(testul scobitorii)


Lasa blatul la racit apoi taie-l in 2 pe orizontala.


Intr-o craticioara caramelizeaza cele 3 linguri de zahar.


Ia de pe foc ,adauga untul amestecand continuu pana se topeste si este perfect incorporat.


Peste sosul caramel adauga merele si lasa pe foc pana se inmoaie merele.


Cand e gata adauga scortisoara si lasa la racit.


Pentru crema de vanilie pune laptele la fiert cu zaharul.


Freaca galbenusurile cu un praf de sare ,adauga 2-3 linguri de lapte ,amidonul ,budinca si faina.


Toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand continuu cu un tel apoi pune pe foc pana se ingroasa ca o budinca.


Ia crema de pe foc ,adauga vanilia apoi lasa crema la racit.


Peste primul blat pune merele caramelizate,crema de vanilie si acopera cu al doilea blat.


Orneaza prajitura cu frisca si nuci macinate.


Da prajitura la rece pentru minim 3-4 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Lavinia 1

04.02.2014, 20:58

Pusha
Diana
Claudia
Mena

reisnaor_2006 1

11.11.2014, 10:09

Giana 1

11.11.2014, 11:56

Ssa de buna, cum sa nu o treci la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea