Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone

de alilianaa in Dulciuri, 6 Ian 2016 | 683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Caramel:
  • 170 g zahar,
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • Mere:
  • cca 10 bucati Scortiosara,
  • zahar vanilat,
  • 30 g unt
  • Blat/aluat:
  • 8 oua,
  • 9 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • un plic zahar vanilat,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • o cutie mascarpone,
  • 3 linguri zahar pudra vanilat,
  • 100 ml frisca lichida
  • Ornament: bombonici "vesele" si de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone:

Caramelul: intr-o cratita cu fund dublu am pus la topit zaharul. Cand incepe sa se topeasca adaugam frisca lichida, pe rand, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data. Lasam pe foc pana devine compozitia lichida, dupa care o transferam in tava in care urmeaza a se pregati prajitura (ca la crema de zahar ars) si tapetam pe cat se poate fundul si din marginile tavii putin. Lasam la racit.


Merele: se curate de coaja si se taie felii si aseaza peste caramel. Se presara zahar pudra, scortisoara si din loc in loc se pun cuburi de unt.


Aluatul:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sarel e mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste.Adaugam zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o lingura de lemn. Adaugam esenta de vanilie. Turnam aluatul in tava, peste mere. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare.


Crema: branza mascarpone cu zaharul se mixeaza usor, se adauga frisca ( batuta usor mai inainte, nu foarte tare). Va rezulta o crema usor moale. Peste aceasta adaugam bombonicile de mai sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere caramelizate si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

dantes 1

09.01.2016, 14:22

Delicioasa!

alilianaa 1

09.01.2016, 21:43

Mirela, Catalina, Dantes

mihaelar63 1

12.01.2016, 00:07

Ce buna !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat