Prajitura cu mere (cu foaie turnata)

de deyutzky in Prajituri, 21 Sep 2014 | 9417 vizualizari

 

O alta varianta a prajiturii cu mere, dar de aceasta data mai simpla si cu un gust exceptional.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.

 

INGREDIENTE

  • Foi pt o tava 26x39cm:
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte caldut
  • 22 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (cu foaie turnata):

Umplutura:


Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.


Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.


Aluat:


Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.


Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibrci incalzim laptele.


Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.


Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.


Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.


Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.


Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (cu foaie turnata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

deyutzky 1

21.09.2014, 20:59

multumesc tuturor

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:17

foarte buna

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea