Prajitura cu mere (cu foaie turnata)

de deyutzky in Prajituri, 21 Sep 2014 | 8029 vizualizari

 

O alta varianta a prajiturii cu mere, dar de aceasta data mai simpla si cu un gust exceptional.
Recomand sa se foloseasca mai multe soiuri de mere pentru o aroma mai deosebita.

 

INGREDIENTE

  • Foi pt o tava 26x39cm:
  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte caldut
  • 22 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (cu foaie turnata):

Umplutura:


Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.


Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim aluatul pentru foi.


Aluat:


Mixam bine ouale impreuna cu zaharul, apoi adaugam treptat uleiul.


Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, iar intr-un ibrci incalzim laptele.


Turnam alternativ lapte si faina in compozitia de oua si mixam pana cand terminam cantitatile de faina si lapte.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitia de aluat. Va fi un strat subtire de aluat dar acesta va creste la copt.


Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.


Scoatem tava si punem merele racita si scurse de zeama, iar peste mere adaugam restul de aluat.


Dam tava la cuptor si o lasam pana cand se rumeneste frumos deasupra. Se verifica cu o scobitoare daca este gata.


Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (cu foaie turnata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

deyutzky 1

21.09.2014, 20:59

multumesc tuturor

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 15:17

foarte buna

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea