Prajitura cu mere (de post)

de ralu_river in Prajituri, 13 Noi 2012 | 6773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un kg mere
  • 200 gr margarina
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • o cana gris
  • 200 gr nuca pisata
  • scortisoara
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (de post):

Se rad merele pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca faina cu praf de copt, zahar si gris. Merele se impart in 2, la fel si amestecul de faina, iar untul se imparte in 3. 

Se pune o treime din untul taiat cubulete pe fundul unui vas de yena, se toarna jumatate din amestecul de faina, apoi jumatate din mere. Se pune inca un strat din amestecul de faina, o parte de unt cubulete, cealalta parte de mere si restul de unt cubulete. Deasupra se pune nuca pisata.

Se coace la foc mediu in jur de 50 de minute. Se taie dupa ce se raceste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si mere