Prajitura cu mere in caramel

de Miha in Prajituri, 16 Ian 2012 | 5907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina
  • 170 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g fulgi de ovaz
  • 2 oua
  • 10 g praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere medii ca marime
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere in caramel:

Aluat:

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu un praf de sare, fulgii de ovaz, zaharul vanilat si praful de copt, apoi o incorporam in crema de unt, amestecand cu o lingura (cu mixerul va fi mai greu). Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru vreo 2 ore, timp in care aluatul se va intari considerabil.

Impartim aluatul in 3 parti, o parte o punem in congelator, restul il intindem uniform in tava de tarta. Dam la frigider pana pregatim merele, asta daca nu cumva le-ati pregatit intre timp. :))

Umplutura:

Merele se taie cubulete.

Zaharul se caramelizeaza. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului, dam deoparte de pe foc si adaugam untul, apoi smantana pentru frisca. Punem din nou pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana se topeste caramelul. Adaugam cubuletele de mere si le fierbem in caramel pana se inmoaie. dam deoparte si lasama la racit.

Punem merele in tava de tarta, repartizandu-le uniform pe toata suprafata tavii. Cand le punem peste aluat, incercam sa le scurgem pe cat posibil de excesul de caramel. Ce ramane il vom pastra pentru servire.

Restul de aluat, cel ce l-am pus la congelator il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, repartizand uniform peste umplutura. dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere in caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si aluat razuit