Prajitura cu mere si bezea

de vio_dreams in Prajituri, 26 Aug 2013 | 10106 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa fiarta
  • 1 plic praf copt
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • faina cat cuprinde (cca 200 gr)

pentru umplutura de mere:

  • 2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat  ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura.  Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si toata prajitura va fi compromisa. Aluatul trebuie sa iasa in asa fel incat sa il intindem cu lingura in tava.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele de coaja  si le dam pe razatoarea mare. Adaugam zaharul si scortisoara si le calim pana se inmoaie. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt merele. Ale mele au fost acrisoare.

Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul tos  si batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Scoatem prajitura din cuptor si repartizam bezeaua uniform pe toata suprafata prajiturii. cu o furculita trasam dungi pe lungime.

Dam la cuptor pana ce bezeaua capata o crusta usor aurie deasupra.

Lasam sa se raceasca complet. dupa ce prajitura se va raci siropul de la mere va trece prin bezea iesind la suprafata perle de sirop ce vor da prajiturii un aspect deosebit.

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

27.08.2013, 11:25

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:15

Rux 1

11.09.2013, 22:25

Daaaa....delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!