Prajitura cu mere si bezea

de vio_dreams in Prajituri, 26 Aug 2013 | 10258 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa fiarta
  • 1 plic praf copt
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • faina cat cuprinde (cca 200 gr)

pentru umplutura de mere:

  • 2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura. Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si toata prajitura va fi compromisa. Aluatul trebuie sa iasa in asa fel incat sa il intindem cu lingura in tava.


Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.


Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Adaugam zaharul si scortisoara si le calim pana se inmoaie. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt merele. Ale mele au fost acrisoare.


Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ 30 minute.


Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul tos si batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Scoatem prajitura din cuptor si repartizam bezeaua uniform pe toata suprafata prajiturii. cu o furculita trasam dungi pe lungime.


Dam la cuptor pana ce bezeaua capata o crusta usor aurie deasupra.


Lasam sa se raceasca complet. dupa ce prajitura se va raci siropul de la mere va trece prin bezea iesind la suprafata perle de sirop ce vor da prajiturii un aspect deosebit.


Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

27.08.2013, 11:25

MonaMimi 1

29.08.2013, 16:15

RuxyRux 1

11.09.2013, 22:25

Daaaa....delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si scortisoara