Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)

de Sidy in Prajituri, 2 Dec 2010 | 9660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 700 ml apa fiarta
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 100 g nuci macinate
  • 4-5 mere rase
  • 125 g margarina
  • 1 praf copt
  • scortisoara
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema caramel ( de post):

150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se coaca si facem proba cu scobitoarea. Cind s-a copt, o scoatem din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.


Intre timp pregatim crema :150 g zahar se caramelizeaza , peste care adaugam 300 ml apa fierbinte apoi 5 linguri de faina si 1-2 cu amidon, invartim bine bine pina se amesteca fara sa fie cocoloase. Se adauga esenta de rom si lasam crema sa se raceasca.


Margarina se invarte bine cu mixerul si se adauga pe rind cite o lingura din crema racita. Daca crema este prea groasa se adauga citeva linguri cu gem din care preferati.


Crema se pune peste blatul racit si se orneaza cu ciocolata de post razuita sau cu bombonele. Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema caramel ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

03.12.2010, 09:33

foarte buna

28_andreea 1

04.12.2010, 16:41

mamaaaaaaaaaaaaaaaaaa ce bine arata

28_andreea 1

04.12.2010, 16:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta