Prajitura cu mere si crema de vanilie

de miremirc in Prajituri, 9 Sep 2012 | 25488 vizualizari

 

by Bucatareselevesele

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere (curatate de coaja si seminte)
  • 150 g zahar
  • 150 ml vin alb dulce
  • 1/2 lgt scortisoara macinata
  • 1 lg unt
  • Blat :
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 10 lg zahar
  • 125 g unt moale (82% grasime)
  • 2 lg zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 lg frisca
  • 2 lg unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema de vanilie:

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Merele calite le rasturnam intr-o forma dreptunghiulara (d=37*26 cm) unsa cu unt.


Blat : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenususrile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Aceasta compozitie o intindem peste merele calite din tava si dam la cuptor.


Dupa ce blatul s-a copt, il lasam sa se raceasca pentru 20 minute, apoi il rasturnam invers. Intre timp pregatim crema.


Crema : punem pe foc, intr-o craticioara 500 ml lapte sa fiarba, apoi adaugam in fir subtire cele 3 plicuri de budinca amestecate cu 300 ml lapte rece. Amestecam pe foc mic pana se ingroasa crema, apoi luam deoparte si adaugam zaharul. Budinca o lasam sa se raceasca.


Separat, in alt castron mixam spuma 125 g unt moale cu 2 lg de zahar pudra. Peste untul dulce adaugam cate o lingura din budinca rece. La final adaugam cele 200 ml frisca batuta tare.


Crema obtinuta o intindem peste merele calite.


Glazura : intr-o craticioara cu fund dublu (sau pe aburi), asezata pe foc mic, punem ciocolata rupta bucatele , frisca si untul. Omogenizam, lasam sa se racoreasca (3 minute) apoi o intindem peste crema.


Dam la frigider pentru minim 2 ore, apoi putem servi.


O prajitura absolut delicioasa si cremoasa . Incercati-o cu multa incredere ! ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Anett 1

05.03.2013, 22:18

Absolut delicios!

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 13:28

Excelenta! La favorite cu ea!

retete bune 1

21.03.2017, 18:58

se poate pune apa in loc de vin?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si cardamon