Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Oct 2013 | 11861 vizualizari

 

Este prajitura preferata a lui Andyca si Denis si pentru ca Babi merge maine la ei, azi le-am pregatit-o, folosind de asta data zaharul brun pentru mere si la aluat am folosit in loc de smantana Ceva Fin de la Delaco. Tava folosita 45/35 cm. Rezultatul bun, fiindca am folosit mere din belsug.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 190 gr untura
  • 3 oua
  • 150 gr zahar cristal
  • 500 gr zahar brun
  • 150 gr ceva fin de la Delaco
  • 2,5 kg mere
  • 2 pliculete scortisoara macinata
  • 150 gr gris
  • 2 zahar vaniliat
  • 1esenta lamaie Dr. Otker
  • coaja de lamaie confiata
  • putina sare
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta la frigider pentru 30 minute.

De cu seara am spalat merele, le-am ras, am adaugat zaharul brun si scortisoara si am lasat sa dea citeva clocote, apoi am adaugat grisul in ploaie, lasand sa mai dea citeva clocote. Am dat de o parte si le-am lasat pana a doua zi la rece.

Intr-o tava (a mea 45/35 cm) punem hartie de copt, impartim aluatul in doua parti. Dintr-o parte intindem o foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam pe alocuri cu o furculita, apoi asezam  merele. Din cealalata parte de aluat facem grilaje si le punem in diagonala obtinand astfel romburi.

Introducem tava la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pana se rumeneste frumos, apoi scoatem tava si o lasam la rece.

Intre timp punem cubul de ciocolata intr-o craticioara  cu o lingura de smantana, amestecind continuu sa nu se lipeasca de fundul craticioarei. Dupa ce s-a topit, cu glazura obtinuta stropim  prajitura, formand suvite dupa imaginatia fiecaruia. O lasam sa se raceasca bine fiindca merele sunt multe, umplutura fiind mai groasa sa nu curga.

Pofta buna si sunt sigura ca o sa aveti fiindca este un deliciu.

TIPS-URI

1

Am folosit mai mult zahar brun de asta data pentru copii

2

Grisul il punem in mere pentru a absorbi sucul lasat si astfel umplutura sa aiba consistenta, sa nu curga, fiindca am folosit mere mai multe

3

In mere puteti pune daca va lasa mana si nuca

4

O sa revin cu imaginea prajiturii taiate mai tirziu dupa ce se va raci

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Cabana