Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Oct 2013 | 7663 vizualizari

 

Este prajitura preferata a lui Andyca si Denis si pentru ca Babi merge maine la ei, azi le-am pregatit-o, folosind de asta data zaharul brun pentru mere si la aluat am folosit in loc de smantana Ceva Fin de la Delaco. Tava folosita 45/35 cm. Rezultatul bun, fiindca am folosit mere din belsug.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 190 gr untura
  • 3 oua
  • 150 gr zahar cristal
  • 500 gr zahar brun
  • 150 gr ceva fin de la Delaco
  • 2,5 kg mere
  • 2 pliculete scortisoara macinata
  • 150 gr gris
  • 2 zahar vaniliat
  • 1esenta lamaie Dr. Otker
  • coaja de lamaie confiata
  • putina sare
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta la frigider pentru 30 minute.


De cu seara am spalat merele, le-am ras, am adaugat zaharul brun si scortisoara si am lasat sa dea citeva clocote, apoi am adaugat grisul in ploaie, lasand sa mai dea citeva clocote. Am dat de o parte si le-am lasat pana a doua zi la rece.


Intr-o tava (a mea 45/35 cm) punem hartie de copt, impartim aluatul in doua parti. Dintr-o parte intindem o foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam pe alocuri cu o furculita, apoi asezam merele. Din cealalata parte de aluat facem grilaje si le punem in diagonala obtinand astfel romburi.


Introducem tava la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pana se rumeneste frumos, apoi scoatem tava si o lasam la rece.


Intre timp punem cubul de ciocolata intr-o craticioara cu o lingura de smantana, amestecind continuu sa nu se lipeasca de fundul craticioarei. Dupa ce s-a topit, cu glazura obtinuta stropim prajitura, formand suvite dupa imaginatia fiecaruia. O lasam sa se raceasca bine fiindca merele sunt multe, umplutura fiind mai groasa sa nu curga.


Pofta buna si sunt sigura ca o sa aveti fiindca este un deliciu.

 

TIPS-URI

1

Am folosit mai mult zahar brun de asta data pentru copii

2

Grisul il punem in mere pentru a absorbi sucul lasat si astfel umplutura sa aiba consistenta, sa nu curga, fiindca am folosit mere mai multe

3

In mere puteti pune daca va lasa mana si nuca

4

O sa revin cu imaginea prajiturii taiate mai tirziu dupa ce se va raci

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

babi5 1

18.10.2013, 18:59

cu mare drag Alina26

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 09:56

babi5 1

24.10.2013, 10:07

krysti multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ambasador"