Prajitura cu mere si gris (insiropata)

de deyutzky in Prajituri, 16 Mar 2016 | 1713 vizualizari

 

Am vazut ca aceasta prajitura este de fapt un fel de budinca, care se face simpla, fara mere, si este insiropata cu lapte. Eu am schimbat un pic reteta si i-am adaugat mere caramelizate si sirop de zahar ars. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 7 mere
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de zahar brut
  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri de zahar brut
  • 1 fiola esenta de rom
  • 15 linguri cu varf de gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar brut
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris (insiropata):

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat.


Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.


In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam esenta si grisul amestecat cu praful de copt. Mixam totul pana la incorporare.


Peste aceasta compozitie adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.


Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam compozitia de blat.


Dam tava la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mic-mediu, pana cand prajitura se aureste deasupra. O verificati cu o scobitoare daca este gata.


In timp ce prajitura este la cuptor pregatim siropul.


Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat, la foc mic.


Cand a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam apa. ATENTIE! In momentul in care adaugam apa trebuie sa avem grija la aburi. Zaharul caramelizat se va intari, dar lasam siropul la fiert pana cand zaharul se topeste.


Il dam deoparte si il lasam la racit.


Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racit, apoi o insiropam cu siropul de zahar ars.


O lasam la racit, apoi o portionam si o servim.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris (insiropata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Camelya 1

17.03.2016, 11:33

Super delicioasa si fina!

Rocsi 1

17.03.2016, 19:49

Ce bunatate!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos