Prajitura cu mere si gris (insiropata)

de deyutzky in Prajituri, 16 Mar 2016 | 5940 vizualizari

 

Am vazut ca aceasta prajitura este de fapt un fel de budinca, care se face simpla, fara mere, si este insiropata cu lapte. Eu am schimbat un pic reteta si i-am adaugat mere caramelizate si sirop de zahar ars. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava de 26x39cm:
  • 7 mere
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de zahar brut
  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 7 linguri de zahar brut
  • 1 fiola esenta de rom
  • 15 linguri cu varf de gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 3 linguri de zahar brut
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gris (insiropata):

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma.

In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam esenta si grisul amestecat cu praful de copt. Mixam totul pana la incorporare.

Peste aceasta compozitie adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam compozitia de blat.

Dam tava la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mic-mediu, pana cand prajitura se aureste deasupra. O verificati cu o scobitoare daca este gata.

In timp ce prajitura este la cuptor pregatim siropul.

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat, la foc mic.

Cand a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam apa. ATENTIE! In momentul in care adaugam apa trebuie sa avem grija la aburi. Zaharul caramelizat se va intari, dar lasam siropul la fiert pana cand zaharul se topeste. 

Il dam deoparte si il lasam la racit.

Cand prajitura este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racit, apoi o insiropam cu siropul de zahar ars.

O lasam la racit, apoi o portionam si o servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gris (insiropata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

CameliaR 1

17.03.2016, 11:33

Super delicioasa si fina!

Rocsi 1

17.03.2016, 19:49

Ce bunatate!

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bilute de cocos cu visine