Prajitura cu mere si iaurt

de Andreea Baraboi in Prajituri, 18 Sep 2014 | 2044 vizualizari

 

Un mic rasfat pt familie niciodata nu strica . Va recomand sa incercati aceasta reteta cu drag !

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 200 g mere
  • 2 lamai
  • unt si faina pt tava de copt
  • 400 g zahar
  • 6 oua
  • 2 iaurturi
  • 140 g margarina
  • 400 g faina
  • un varf de sare
  • 2 plicuri de praf de copt
  • zahar pudra pt decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si iaurt:

Am curatat merele si le-am taiat felii subtiri si intr-un bol adaugam peste ele sucul de la cele 2 lamai . Inainte radem lamaile pt ca ne e ste necesara coaja de lamaie.


Intr-un bol adaugam ouale , zaharul si coaja de lamaie rasa si amestecam pana isi tripleaza volumul, peste care adaugam iaurtul ,margarina si amestecam foarte bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa,


Faina si praful de copt le-am unit si apoi le-am adaugat in spuma de oua de mai sus amescant usor si faina care o adaugam putin cate putin .


Ungem tava de cuptor cu unt si faina adaugam jumatate din compozitie dupa care facem un strat foarte bogat de mere de jur imprejur.


Continuom asa pana la ultimul strat .


Dam la cuptor preincalzit pt 50 min la foc potrivit. Dupa ce sa copt am lasat-o sa se raceasca dupa care am decorat cu zahar pudra !


Apoi am taiat din ea si am savurat cu drag !



 

TIPS-URI

1

Sa nu se deschida usa cuptorului timp de 30 min .

2

Am folost acest gramaj deoarece am facut o tava mare dar pt o tava normala de 26 cm cantitatea se injumatateste la toate ingredientele .

3

Facem proba sa vedem daca este copt cu o scobitoare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

18.09.2014, 21:55

Foarte buna!

mihaelar63 1

19.09.2014, 01:15

Merele sunt in top acum , trebuie puse la treaba

Panacris 1

19.09.2014, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea