Prajitura cu mere si nuca

de Sim0na in Prajituri, 27 Ian 2014 | 9470 vizualizari

 

Reteta este a lui Madi - http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-si-crusta-de-nuci-34219.html caruia ii multumesc!!! O bunatate de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g branza dulce vaci
  • 100 g faina
  • 1 plic budinca vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • 125 g unt
  • 3 mere
  • 100 ml smantana dulce
  • 1 praf sare
  • Crusta:
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuca:

Untul moale l-am frecat cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, praful de sare, branza de vaci, faina cernuta si amestecata cu praful de copt , praful de budinca si smantana lichida.. Merele le-am spalat, curatat de coaja, si taiat cubulete mici, adaugandu-le in compozitie. Am pregatit o tava 25/35, tapetandu-o cu hartie de copt, in care am pus compozitia.


Deasupra am pus crusta: nucile macinate le-am amestecat cu faina, zaharul, scortisoara si untul topit, formand firimituri care se pun peste aluat.


Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 40 minute, apoi am lasat prajitura sa se raceasca, inainte de a o portiona.


O prajitura complexa, aromata si extrem de buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

AJNA 1

24.04.2014, 16:16

CEI 100 ML DE SMANTANA DULCE NU SE PUN DE FAPT?

Sim0na 1

30.04.2014, 12:30

Multumesc tuturor ptr urari

Sim0na 1

30.04.2014, 12:33

Ajna, smantana lichida se adauga la aluat, impreuna cu praful de budinca. Din pacate am omis sa trec. Voi contacta un moderator pentru a corecta. Multumesc de atentionare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vieneza