Prajitura cu mere si nuci

de amalia01 in Prajituri, 7 Sep 2014 | 2875 vizualizari

 

Un desert aromat, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • - 500 g faina
  • - 100 g unt gras
  • - 5 linguri smantana
  • -2 oua
  • - un plic praf de copt (7 g)
  • - 5 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • -2 kg mere
  • - zahar dupa gust
  • - scortisoara, dupa gust
  • - 1/2 cana de nuci macinate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci:

a. UMPLUTURA

Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit.

b. ALUATUL

- Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat,  ouale, sarea,  smantana si praful de copt. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat ce se poate intinde. Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati;

c. MONTARE

- O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii si o asezam cu grija in tava. Presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de mere. Intindem si cea de a doua foaie pe care o taiem fasii si le asezam peste mere. Dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit.

- Cand este coapta o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar praf, apoi o lasam la rece. Cand s-a racit o taiem cubulete si o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,prune si bezea