Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

de Crista_Luca in Prajituri, 1 Dec 2010 | 21667 vizualizari

 

este o prăitură foarte fină si delicioasă ..o reţetă luată de la mama ...... căreia ii mulţumesc mult si o iubesc multtttttt de ttttotttttt

 

INGREDIENTE

  • 1  farfurie  adâncă  mere  răzuite  mărunt   (6  mere  potrivite)
  • 1  cană  nucă  măcinată
  • o  ceşcuţă  mică  ulei
  • o  cană jumate zahăr
  • 2  căni  făină 
  • 2  linguriţe bicarbonat  sau  1 praf de copt
  • 1  ceşcuţă  mică  apă
  • scorţişoară  -  1 linguriţă
  • coajă de lămâie  -  după gust  - opţional
  • zahăr praf si nuci măcinate - decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi nuci (de post):

Se  amestecă  cu grijă  toate  ingredientele .

Într-o  tavă  mai mică, se pune hârtie de copt, si se adaugă compoziţia rezultată. Se pune  în cuptorul  încins, la temperatură  mare  vreo  10 min, pe urmă la temperatură potrivită  pentru aproximativ  70 min (depinde de cuptorul fiecăruia) Prăjitura este gata când trece  testul  scobitorii.

Se presară zahăr praf şi nuci măcinate deasupra.

 Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Cu  aceeaşi  cană  mare  (de aprox. 200 gr.) se măsoară  toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ionix 1

08.12.2010, 17:26

arată super

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:30

da nadi...aşa e ! MAMA ...mama rămâne este cea mai preţuită din toală lumea........ împreună cu familia!

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:32

mersi ionix

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere