Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

de Crista_Luca in Prajituri, 1 Dec 2010 | 31738 vizualizari

 

este o prăitură foarte fină si delicioasă ..o reţetă luată de la mama ...... căreia ii mulţumesc mult si o iubesc multtttttt de ttttotttttt

 

INGREDIENTE

  • 1  farfurie  adâncă  mere  răzuite  mărunt   (6  mere  potrivite)
  • 1  cană  nucă  măcinată
  • o  ceşcuţă  mică  ulei
  • o  cană jumate zahăr
  • 2  căni  făină 
  • 2  linguriţe bicarbonat  sau  1 praf de copt
  • 1  ceşcuţă  mică  apă
  • scorţişoară  -  1 linguriţă
  • coajă de lămâie  -  după gust  - opţional
  • zahăr praf si nuci măcinate - decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere şi nuci (de post):

Se  amestecă  cu grijă  toate  ingredientele .

Într-o  tavă  mai mică, se pune hârtie de copt, si se adaugă compoziţia rezultată. Se pune  în cuptorul  încins, la temperatură  mare  vreo  10 min, pe urmă la temperatură potrivită  pentru aproximativ  70 min (depinde de cuptorul fiecăruia) Prăjitura este gata când trece  testul  scobitorii.

Se presară zahăr praf şi nuci măcinate deasupra.

 Poftă bună!

TIPS-URI

1

Cu  aceeaşi  cană  mare  (de aprox. 200 gr.) se măsoară  toate ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere şi nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

08.12.2010, 17:26

arată super

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:30

da nadi...aşa e ! MAMA ...mama rămâne este cea mai preţuită din toală lumea........ împreună cu familia!

Crista_Luca 1

10.12.2010, 13:32

mersi ionix

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu crema de lamaie